Kaj je catering in kdaj se odločiti zanj?

Catering

Čisto preprosto povedano gre za storitev priprave in postrežbe hrane »na terenu«. Ni nujno, da se hrana pripravlja na lokaciji, kjer bo potekala postrežba, važno je le, da ponudnik te storitve poskrbi, da bo naročnik dobro preskrbljen s hrano na lokaciji, ki jo izbere. Večinoma gre za pogostitve na dogodkih, kot so poroke, praznovanja, pikniki, poslovni sestanki in podobne priložnosti. Catering ponudba je zelo pestra, saj morajo ponudniki seveda ugoditi različnim okusom naročnikov, tako da danes najdemo tudi ponudnike, ki so specializirani za točno določeno vrsto kulinarike.

Catering meni

Sestava menija je v veliki meri odvisna od dogovora med ponudnikom in naročnikom, seveda pa mora ponudnik željene jedi imeti v svoji ponudbi. Večinoma najdemo menije, ki običajno zadostijo večjim skupinam ljudi, torej osnovno ponudbo mesnih in vegetarijanskih jedi. Mnogi dogodki zahtevajo le hladne jedi ali pa slane ali sladke prigrizke – pri teh je catering ponudba zelo široka in seveda tudi za naročnika ni težko najti ustreznih jedi. Tisti, ki želijo naročiti kosilo oziroma večji obrok, pa imajo na voljo mnoge tople jedi, od juh, zrezkov in prilog do ribjih jedi in ustreznih posladkov.

Postrežba na dogodkih

Catering je v mnogih primerih idealna rešitev, saj zagotavlja prvovrstno postrežbo. Kot nalašč je za različne prireditve, pri katerih kulinarika ni v ospredju, a prigrizki vseeno pridejo prav. Poleg tega catering ponudba ustreza tudi tistim, ki pripravljajo kak dogodek, pri katerem je postrežba osrednja zadeva, saj v tem primeru kuhaje in postrežbo prepustimo strokovnjakom, ki zagotovijo najboljšo izkušnjo.