Grelne preproge veljajo za najbolj razširjen sistem električnega talnega ogrevanja

ecofloor

Gretje je del našega življenja. Nekaj časa lahko preživimo brez njega, večji del pa ne. Od nas je odvisno, za katero vrsto gretja se bomo odločili. Grelne preproge so tako postale najbolj razširjen sistem električnega talnega ogrevanja. Zanj je značilno, da so grelni kabli pritrjeni na določeno nosilno mrežico, ki je sestavljena iz steklenih vlaken. To pa vsekakor omogoča hitro ter tudi enostavno polaganje. Grelne preproge so ponavadi sestavljene iz dvožilnih kablov, ki imajo en hladni konec ter priklop iz ene strani. To pa še dodatno olajša polaganje.

Grelne preproge ECOFLOOR ter njene prednosti

Še posebej so priljubljene tovrstne preproge ECOFLOOR. Odlikujejo jih številne lastnosti, ki vzpodbudno vplivajo na to, da se zanje pogosto odloči veliko ljudi. Za njih je značilna enostavna montaža, ki ne vključuje nikakršnih večjih gradbenih del. Prav tako so preproge ECOFLOOR priljubljene zaradi nizkih investicijskih stroškov. Njihovo vzdrževanje je povsem enostavno in skorajda nepotrebno. Tudi poraba električne energije je nizka, zaradi tankosti pa je sistem odličen za adaptacije.

Življenjska doba tega sistema je izjemno dolga. Prav tako pa je dolga tudi garancija, ki je lahko tudi do 10 let. Zagotavlja pa nam ugodno bivalno klimo, ki primerno vpliva tudi na naše zdravje. Kmalu ugotovimo, da lahko s takim sistemom na dolgi rok prihranimo kar nekaj dodatnega denarja. Sistem pa je primeren za večino pohodnih finalnih površin, kar je prav tako pomembno.

Grelne preproge ECOFLOOR so zagotovo primerna oblika sistema gretja za marsikoga izmed nas, sploh pa glede na lastnosti, ki smo jih ravnokar omenili.