Papir za ploter se pridaja v rolah

Papir za ploter

Papir za ploter ima zelo širok spekter uporabe. Idealen je za manjše pisarne ter za različne ateljeje. Lahko pa ga uporabimo tudi za osebno uporabo, le primerno velik tiskalnim moramo imeti. Ploter papir se uporablja, kadar nimamo velike potrebe po različnemu kopiranju. S ploter tiskalniki imamo manjše stroške, zato so izjemno priljubljeni.

Papir za ploter je tudi izjemno praktičen, saj ni potrebno nenehno menjavati papir. V vsaki pisarni se veliko tiska, zato je taka rola zelo uporabna. Pisarne veliko denarja porabijo za pisarniški material, za to je pomembno, da privarčujejo denar na papirju, ki je izjemno drag.

Papir za ploter nam omogoča izjemno kvalitetno tiskanje in ni predrag. Lahko je prevlečen s sijajem ali pa je mat. Lahko se uporablja tudi v šolah in vrtcih, torej povsod, kjer se porabi večja količina papirja. Ker ga lahko odrežemo na poljubni dolžini, lahko iz njega naredimo kar si želimo. Zelo je primeren za vse ustvarjalce, ki imajo veliko domišljijo.

Inkjet foto papir nam omogoča izjemno resolucijo izpisa

Inkjet foto papir bomo uporabili takrat, ko si bomo želeli izjemno kvaliteto natisnjene slike. Slike lahko dandanes natisnemo tudi doma in zato ne potrebujemo več tiskarne. Kupiti moramo le pravi papir in imeti dober tiskalnik. Navadno so listi v paketu A4 formata in imajo svetleč premaz. Lahko pa se seveda odločimo tudi za papir brez sijaja in kupimo mat foto papir.

Inkjet foto papir nima previsoke cene in je izredno dostopen za vse. Pred nakupom si moramo pogledati internetne strani različnih ponudnikov, ker ima vsak prodajalec lahko različno ceno izdelka. Nikoli ne smemo kupiti nepoznane blagovne znamke, ker nas bodo fotografije na koncu razočarale.

Inkjet foto papir je lahko različnih velikosti. Ko kupujemo lahko izbiramo med velikostmi A6, A4 ali A3. Določimo si lahko tudi debelino in težo papirja.