Ali je čiščenje bazena res pomembno? Preveri zakaj!

zakaj-je-ciscenje-bazena-pomembno

Da bi bili ob visokih poletnih temperaturah varni pred vročino, se radi zatečemo v bazen. Čofotanje po vodi je izvrstna osvežitev, je tudi sprostitev in rekreacija, nenazadnje tudi druženje. Če imamo bazen kar doma, se bomo v njem gotovo redno namakali, sicer pa radi obiskujemo urejena kopališča ali pa se zapeljemo na morje. A v vsakem primeru imamo visoka pričakovanja glede higiene – voda mora biti čista, prav tako morajo biti čiste bazenske površine.

Izkaže se, da za bazen ni tako enostavno skrbeti, kot bi si morda mislili. Potrebovali bomo nekaj opreme, da bomo površine sploh lahko sproti čistili. Pomaga nam recimo vodni sesalec za bazen, na tem področju najdemo precej napredno opremo – na https://trgovina.dinotecservis.si/robotski-sesalci.html predstavlja svojo ponudbo trgovina Dinotec. Takšna oprema je zelo dobrodošla tudi za tiste, ki skrbijo za domači bazen, še bolj prepričljive naprave pa seveda potrebujejo tisti, ki vzdržujejo bazene na javnih kopališčih in v drugih podobnih okoljih.

Vodni sesalec za bazen je nepogrešljiv za čisto vodo

Čiščenje bazena je naravnost ključnega pomena, saj se bomo le v čisti vodi dobro počutili. Poleg tega moramo pomisliti tudi na splošno higieno in na nevarnosti, ki prežijo v vodi, če ta ni neoporečno čista. Stoječa voda predstavlja idealno okolje za razmnoževanje škodljivih organizmov, zato je vodni sesalec za bazen kar nujen, če želimo vzdrževati visok higienski standard.

Za čisto vodo sicer skrbimo na različne načine. Vsak bazen potrebuje ustrezen sistem za filtriranje vode, tako se voda sproti čisti, seveda pa že v izhodišču poskrbimo za to, da bazen napolnimo s čisto vodo. Na dolgi rok pa ima veliko bolj opazno vlogo vodni sesalec za bazen. Ta skrbi za čistočo bazenskih površin, naprednejši modeli pa lahko ponudijo tudi funkcije prečiščevanja vode. V vsakem primeru bomo s kombinacijo pravih rešitev uspeli zagotoviti popolno čistočo vode v bazenu. Najlažje bomo to dosegli z napredno opremo, ki nam je dostopna v ponudbi robotskih sesalcev za bazene.

Robot za bazene ponuja najboljšo izkušnjo pri čiščenju

Morda si mislimo, da bomo za čistočo bazena pridno skrbeli kar sami. Res lahko veliko dela opravimo z ročnimi pripomočki, a to zahteva veliko časa in truda. Bolj realno je, da bomo hitro obupali, tako pa bomo začeli higieno bazena zanemarjati. Ravno zato so veliko bolj priporočljiva opcija napredni pripomočki, ki nas pri čiščenju bazena razbremenijo. Najboljši primer je robot za bazene, saj je to naprava, ki deluje kar sama.

robotsko čiščenje

Namesto, da bi se morali sami ukvarjati z drgnjenjem bazena in čiščenjem bazenskih površin, bo to opravil robotski sesalec, ki doseže vsak kotiček bazena. S takšno opremo se močno razbremenimo, saj s čiščenjem praktično ne bomo imeli dela. Bazen bo veliko lažje vzdrževati in sproti čistiti, če se s tem ne bo treba posebej ukvarjati. Robot za bazene enostavno postavimo na svoje mesto in vključimo, nato naprava sledi svojemu programu in temeljito očisti vse bazenske površine.

Kako deluje robot za bazene?

Na voljo so različni modeli, ki lahko ponujajo različne funkcije. A načeloma je ta oprema primerljiva z robotskimi sesalci za dom, le da je prilagojena za delovanje pod vodo. Sesalci imajo vgrajen lasten pogon, s katerim se pomikajo po površinah, odlično se znajdejo tudi na vertikalnih stenah v bazenu. Zelo pomembno je, da imajo navigacijski sistem in pametno upravljanje, tako da robot za bazene ve, katere površine je že očistil in katerih ne.

V praksi z vsem tem ne bomo imeli dela. Sesalec preprosto postavimo v bazen in vklopimo, nato pa nanj pozabimo. Robot bo za vse poskrbel sam. Nekateri modeli imajo razne napredne funkcije, izbiramo lahko različne programe. Lahko imajo kakšne hitre programe, omogočajo tudi filtriranje vode in druge koristne zadeve. A pri sami uporabi verjetno ne bo kakšnih velikih razlik, sploh če se osredotočamo na tiste modele, ki so namenjeni domači uporabi.

Trgovina Dinotec ima ponudbo vrhunskih sesalcev za bazene

Kje dobiti najboljšo opremo za čiščenje bazena? To ponudbo imajo specializirani trgovci, ki dobavljajo kvalitetno opremo priznanih blagovnih znamk. Pri nas ima najbolj prepričljivo ponudbo trgovina Dinotec, ki je kar prva izbira za bolj in manj zahtevne stranke.

V tej ponudbi lahko dobimo enostavne in cenovno ugodne sesalce, ki so primerni za domačo uporabo. Prav tako bomo našli napredne modele, ki so prilagojeni zahtevni uporabi na kopališčih. Robotski sesalci za domačo uporabo so zelo praktični in cenovno dostopni, čeprav lahko samostojno opravijo celovito čiščenje bazena. 

Trgovina Dinotec lahko priskoči na pomoč tudi pri izbiranju pravega modela, sploh če imamo kakšne posebne zahteve pri čiščenju bazena. Tu so nam na voljo naprednejši modeli, ki sicer stanejo vsaj tisoč evrov, morda še veliko več, a ponujajo izvrstno izkušnjo pri zahtevnem delu na večjem kopališču. Tudi za takšne stranke trgovina Dinotec odlično poskrbi – ne le s prodajo sesalcev, temveč tudi s spremljevalno ponudbo.

Servis in trgovina Dinotec zastopa priznane blagovne znamke

Pri tem trgovcu imamo dostop do kvalitetne opreme priznanih blagovnih znamk. Trgovina Dinotec je zastopnik za nemško znamko Dinotec, ki pripravlja raznovrstne rešitve za lastnike bazenov. Ravno njihovi robotski sesalci pridejo najbolj do izraza, dobimo pa tudi drugo čistilno tehniko. Zahtevnejši kupci na tem področju najdejo tudi rešitve znamke SoTom, ki se ukvarja z obdelavo nevarnih kemikalij.

čiščenje bazena s sesalcem

Poleg prodaje izdelkov dobimo na istem mestu tudi servis Dinotec opreme, kar je kritično za zahtevnejše uporabnike, ki se močno zanašajo na brezhibno delovanje svoje opreme. Če redno čistimo večje število bazenov, bomo stalno računali na odlično delovanje sesalcev, kakšne težave so lahko zelo neugodne. Zato je hiter in odziven servis ključnega pomena, na srečo lahko trgovina Dinotec pomaga tudi v takšnih primerih. Z rednim vzdrževanjem in hitrim servisom lahko zagotovimo brezhibno delovanje in dolgo življenjsko dobo te opreme.

Podobne sisteme za čiščenje ima tudi akvaristika

Čistoča vode v bazenih je nadvse pomembna, a ljudje smo praviloma precej odporni na morebitne nečistoče v vodi. Drugače je pri živalih, ki živijo pod vodo in so na te dejavnike bolj občutljive. Tako nam posebne zahteve glede čistoče vode postavlja akvaristika, pri kateri uporabljamo podobne sisteme za čiščenje.

Verjetno za akvarij ne bomo potrebovali pravih robotskih sesalcev, sploh če mislimo na običajne domače akvarije, ki imajo kapaciteto kakšnih 100 litrov. Takšen akvarij bomo čistili kar sami, morda lahko izkoristimo celo pomoč nekaterih živali, ki se hranijo z algami in same čistijo notranje površine akvarija. 

čistilec-bazena

Vsekakor pa akvaristika zahteva uporabo pravih filtrov, da bomo lahko ohranjali vodo čisto in primerno za življenje. Potrebovali bomo ustrezen filter za akvarij, predvsem nas zanima zmogljivost prečiščevanja glede na kapaciteto akvarija. Ti filtri delujejo podobno kot filtri za bazene, so pa seveda bistveno manjši, saj imamo v akvariju veliko manj vode.

Nadalje nam akvaristika nalaga še mnoge druge obveznosti. Skrbeti moramo za to, da ima voda primerno temperaturo, kar običajno dosežemo z grelci s termostatom. Prav tako spremljamo pH vode in vsebnost različnih elementov. Nekatere vrste rib in drugih vodnih živali zahtevajo prav točno določene razmere, pri katerih nimamo veliko tolerance, zato potrebujemo zanesljivo opremo, ki vzdržuje primerne razmere v akvariju.

Načeloma velja tudi za akvaristiko podobno kot za bazene – dobro moramo skrbeti za higieno, pri tem pa si lahko pomagamo z raznovrstno opremo. Čista voda je vedno kritična, naj gre za plavanje in čofotanje v bazenu ali pa za občudovanje ribic v domačem akvariju. Na srečo lahko vedno najdemo prave rešitve, s katerimi zagotovimo kar najboljši končni rezultat, tudi na dolgi rok.