Enostavna izvedba drsnih vrat in predelnih sten

Suhomontažna gradnja

Drsna vrata in predelne stene predstavljajo izvrstno idejo v primeru, da želimo popestriti podobo prostora, hkrati pa poskrbeti tudi za spremembo namembnosti. Večinoma so predelne stene in seveda drsna vrata notranja, v nekaterih primerih pa lahko te rešitve apliciramo tudi na zunanje prostore, kjer pa moramo biti nekoliko bolj domiselni. Gotovo pa takšne kombinacije odpirajo obilico novih možnosti za tiste, ki želijo na enostaven način rešiti problem z razmejevanjem prostorov, ali pa bi radi le osvežili izgled.

Predelne stene imajo to prednost, da jih je nadvse enostavno izdelati in montirati, a so kljub temu zelo učinkovite pri svojem delu. To je namreč suhomontažna gradnja, ki ne zahteva velikih gradbenih posegov. Posledično tudi skoraj ni omembe vrednih stroškov, čeprav bo treba seveda pošteno plačati mojstra, ki bo poskrbel za izdelavo in vgradnjo drsnih vrat ter predelnih sten. Ne glede na to, ali so stene in drsna vrata notranja ali zunanja, sicer lahko pride do določenih komplikacij, a večinoma suhomontažna gradnja omogoča zelo enostavno izvedbo vseh potrebnih del.

Suhomontažna gradnja omogoča vgradnjo predelnih sten in drsnih vrat tudi v končane prostore, kar je seveda glavna prednost in pogosto tudi pogoj za to, da se za takšno rešitev sploh odločimo. Pogosto se predelne stene vgrajujejo v pisarne, kjer je treba oblikovati manjše razdelke, pa tudi v mnoge druge poslovne prostore, ki bi jih radi učinkovito razdelili. Ena izmed največjih odlik suhomontažne gradnje, ki se posebej izkaže v tem primeru, je hitrost izvedbe. V poslovnih prostorih si običajno ne moremo privoščiti dolgotrajnih gradbenih posegov, a če gre za suhomontažno vgradnjo predelnih sten in drsnih vrat, bo delo brez težav opravljeno že v enem dnevu, torej lahko kar čez vikend, brez vpliva na potek dela. Tako so predelne stene in drsna vrata notranja sprememba prostora, ki je zelo učinkovita rešitev za mnoge zagate.