Gaming računalniki v kompaktnem ohišju

Gaming računalniki v kompaktnem ohišju

Navdušenci nad računalniškimi igrami gotovo ne želijo biti omejeni na svojo domačo mizo in namizni računalnik. Ravno zato se vse bolj razvija segment kompaktnih igričarskih prenosnikov in drugih prenosnih naprav, ki lahko poganjajo napredne igre. Seveda obstajajo razlike, zaradi katerih nekateri računalniki v določenih situacijah preprosto ne pridejo v poštev, a po drugi strani se včasih izkaže, da lahko odlično igričarsko izkušnjo zagotovi tudi tablični računalnik. ASUS izstopa med znamkami, ki ponujajo vrhunske kompaktne računalnike, nekaj ponudbe pa je tudi pri drugih proizvajalcih. Vsekakor pa je smiselno pred nakupom dobro premisliti, katere opcije pridejo najbolj v poštev – še vedno so najbolj zmogljivi in zanesljivi namizni gaming računalniki, ki imajo tudi veliko potenciala za nadgradnje.

Če res potrebujemo napravo za igranje iger na poti oziroma na katerikoli lokaciji, lahko izberemo prenosni ali celo tablični računalnik, ASUS ima kar nekaj prepričljivih modelov v teh segmentih. Prenosniki se po zmogljivosti že povsem kosajo z namiznimi igričarskimi računalniki, čeprav imajo nekatere pomanjkljivosti – omejeni smo recimo na precej majhen zaslon in brez dodatnih perifernih naprav ne moremo računati na primerljivo izkušnjo pri uporabi. Prav tako prenosnika ne moremo enostavno nadgraditi, zato investicija na dolgi rok ni tako upravičena. Tablični računalnik ASUS se odkupi z izjemno mobilnostjo in vsestransko uporabnostjo, ta opcija je primerna predvsem za tiste, ki ne iščejo izključno naprave za igranje iger, temveč želijo na poti opravljati tudi druge naloge. Tablica seveda ni tako zmogljiva kot namizni gaming računalniki, a se lahko vseeno dobro obnese. Večinoma pri tem mislimo na hibridne tablice oziroma prenosnike, ki že lahko poganjajo mnoge priljubljene igre in tako poskrbijo za neomejeno zabavo v vsaki situaciji.

Gaming računalniki so na voljo v različnih izvedbah, predvsem manj zahtevni igričarji bodo torej gotovo prišli na svoj račun. Navsezadnje pa je tudi med namiznimi računalniki veliko variacije glede dimenzij.