Hitra, enostavna in ugodna gradnja

Skeletne hise

Večji gradbeni projekti se radi zelo zavlečejo, pa tudi manjši posegi pogosto terjajo veliko časa. A tudi pri gradnji družinskih hiš lahko izberemo alternativo, ki zagotavlja hitro, enostavno in ugodno gradnjo. To recimo omogočajo skeletne hiše in lesene brunarice, ki poleg tega prinašajo še mnoge druge zelo zaželene lastnosti za tiste, ki cenijo varčne hiše iz naravnih materialov.

Skeletna gradnja

Skeletna gradnja je tehnika gradnje, pri kateri se najprej v celoti izdela skeletna konstrukcija, ki se nato opremi z ustreznimi površinami. Prednosti takšne izvedbe je več, seveda pa so do neke mere odvisne od tega, za kakšno gradnjo pravzaprav gre in kakšne materiale nameravamo uporabiti.

Običajno so skeletne hiše zelo hitro zgrajene, saj ne zahtevajo časa za sušenje in podobne dolgotrajne postopke. Lesena konstrukcija je lahko vključno s kritino postavljena že v nekaj dneh, tako da gradnja omogoča tudi hitro vselitev v povsem dokončane prostore.

Skeletne hiše imajo še eno prednost, ki se v določenih primerih izkaže za nepogrešljivo – celoten objekt je veliko lažji, kot če bi ga klasično zidali, kar omogoča varno gradnjo tudi na neugodnem terenu.

Brunarice

Lesene brunarice so prav tako že dolgo časa zelo priljubljene med tistimi, ki si želijo hitre in enostavne gradnje. Takšne lesene hiše so pogosto namenjene občasni uporabi, lahko pa se uporabljajo tudi za redno bivanje. V tem primeru se izkaže odlična toplotna izolacija lesa, ki se kaže v dolgoročni varčnosti, seveda pa imajo brunarice še druge prednosti – nenazadnje tudi čudovit vizualni izgled od zunaj in znotraj.