Husqvarna Automower

Husqvarna Automower

Čas je, da klasične bencinske kosilnice utonejo v pozabo. Na trgu je veliko spodobnih alternativ, predvsem električnih, ki ponujajo nadvse prepričljive prednosti, čeprav so še vedno malenkost dražje v primerjavi z bencinskimi kosilnicami istega razreda. Obstaja pa tudi vrsta sodobnih kosilnic, ki nima primerljive kategorije med bencinskimi – to so robotske kosilnice, ki so izvrstna izbira za mnoge uporabnike. To so kompaktne akumulatorske kosilnice, ki so opremljene s pametnim sistemom upravljanja. Tako lahko brez potrebe po nadzoru s strani uporabnika uspešno opravijo svoje delo.

Med najbolj priznanimi serijami robotskih kosilnic je Husqvarna Automower – gre za izjemno uveljavljenega proizvajalca, ki lahko zagotovi vrhunsko kakovost svojih izdelkov. Kosilnice iz te serije so primerne za najzahtevnejše uporabnike, na voljo pa so tudi nekateri modeli v dostopnejšem cenovnem razredu, ki so pisani na kožo običajnim domačim uporabnikom.

Kaj zmorejo robotske kosilnice?

Vse robotske kosilnice Husqvarna Automower imajo nekatere skupne odlike, s katerimi že prepričajo večino uporabnikov. Najbolj opazna funkcionalnost teh kosilnic je seveda samodejno delovanje, ki ne zahteva upravljanja s strani uporabnika. Kosilnica bo kar sama kosila zelenico, ne da bi jo morali usmerjati ali upravljati delovanje. Seveda je treba pred začetkom uporabe narediti načrt in določiti površino, ki jo bo kosilnica kosila, nato pa naprava deluje povsem sama.

Glede na to, da so izdelki iz serije Husqvarna Automower akumulatorske kosilnice, je treba seveda upoštevati omejeno kapaciteto njihovih akumulatorjev. A tudi to ne bo problem, saj pametni sistem kosilnice napravo usmerja nazaj do polnilne postaje, ko pride čas za polnjenje. Tako avtonomija akumulatorske kosilnice sploh ni pomembna, predvsem pri manjših vrtovih lahko kosilnica učinkovito kosi skozi mesece, ne da bi ji morali posvečati posebno pozornost – trata bo v vsakem trenutku pokošena na idealno višino, kosilnica pa bo v pripravljenost in optimalni formi. Vse to omogočajo sodobne akumulatorske kosilnice znamke Husqvarna.