Izvrstne adrenalinske dogodivščine

raftanje na Soči

Poletni dopust je kot nalašč za to, da se preizkusimo v kakšnih novih aktivnostih. Namesto da bi zapravljali čas s poležavanjem na plaži, se raje lotimo kakšne bolj adrenalinske dejavnosti, s katero lahko čas nekoliko bolje izkoristimo, hkrati pa se prav tako sprostimo in predvsem zabavamo, še posebej v dobri družbi. Na voljo imamo nekatere zelo posrečene destinacije za tak aktiven dopust, največ opcij pa pri nas gotovo ponuja Posočje.

Nekateri kraji v Posočju so zelo bogato založeni s turističnimi agencijami in lokalnimi turističnimi delavci, ki nudijo razne adrenalinske podvige. Med najbolj priljubljene se uvršča raftanje na Soči, ki je za mnoge tudi prva izkušnja, po kateri povprašajo ob obisku soške doline. Rafting je res atraktivna opcija, saj že združuje glavne prednosti tovrstnih aktivnosti. Poleg tega je raftanje na Soči z različnimi programi zelo prilagodljivo – je idealno za skupine in družine, a tudi za tiste, ki se želijo po reki podati sami ali v paru. Poleg tega je Soča v svojem zgornjem toku zelo razgibana, ponuja raznovrstne izkušnje na mešanici brzic in mirnejših odsekov. Tako je raftanje na Soči aktivnost, ki ponuja nekaj za vsakogar.

 

Tisti, ki bi radi še bolj preizkusili svoje meje, pa so vabljeni na tandemski skok s padalom, ki je prava turistična atrakcija Posočja. V osrčju alpskih vršacev je namreč tandemski skok s padalom zelo posrečen način občudovanja narave, glavni fokus pa je gotovo na adrenalinskem doživetju, ki nikogar ne pusti povsem hladnega. Polete s padali izvajajo različni ponudniki, zato je spet možno najti različne programe in izkušnje. Običajno se poleti začnejo na vzletiščih na okoliških hribih, možno pa je najti tudi opcije za tandemski skok s padalom iz letala, kar je za najpogumnejše avanturiste bržkone še bolj atraktivna opcija. V vsakem primeru bo ta aktivnost močno popestrila poletni dopust!