Kako izgleda moderna pisarna?

Steklene stene

Če smo pred časom v pisarnah redno videvali skladovnice papirja, velike pisarniške naprave ter klasične pregrajene delovne kotičke, nam dajejo sodobne pisarne precej drugačen razgled. Pohištvo za pisarne je minimalistično in elegantno, kot pregrade služijo steklene stene, pisarniške naprave in druga oprema pa postajajo vse manjše. Marsikatera pisarna dandanes sestoji kar iz mize in prenosnega računalnika!

Pisarniško pohištvo

Pričakovali bi, da se pohištvo za pisarne skozi čas ne spreminja preveč. A kot povsod drugod tudi na tem področju modne smernice ubirajo zelo raznolike poti. Poleg tega danes izstopajo nekatere druge odlike pisarniškega pohištva, predvsem recimo ergonomija. Danes v pisarnah srečujemo učinkovito funkcionalno pohištvo, običajno kar se da minimalistično in nemoteče. Seveda v kakšni pisarni še najdemo bogato obložen direktorski stol in masivno leseno mizo, a to še zdaleč ni običajno pohištvo za pisarne današnjega časa.

Pisarniška oprema

Tako kot so znanilec modernih časov steklene stene, se tudi pisarniška oprema drži načel hitrega napredka. Velikih pisarniških naprav ni več, razen seveda tistih, ki se še nujno potrebujejo za kakšen specializiran namen. Veliko dela poteka preko prenosnih ali namiznih računalnikov, pri katerih trend že tako ali tako kaže na vedno bolj kompaktne in nevidne dizajne. Tudi v pisarnah, ki se ne ukvarjajo primarno z delom preko računalnika, so računalniki pomemben element.

V pisarni seveda ne sme manjkati niti dekoracija. Odlična dopolnitev steklene stene so zelene rastline, včasih pa se tudi v delovno okolje dobro poda kakšna slika ali druga umetnina. Pomembno pa je, da ni motečih dejavnikov.