Kakovostna keramika za stanovanje

Talna keramika 2

V stanovanjskih prostorih keramiko radi uporabljamo, saj ima različne prednosti, ki jih lahko zelo dobro izkoristimo. Predvsem se keramične ploščice lepo podajo v kopalnico in kuhinjo, kjer moramo zagotoviti dobro zaščito površin pred vlago in madeži ter drugimi obremenitvami. Prav tako posrečene pa so lahko ploščice v drugih stanovanjskih prostorih. Na voljo imamo namreč zelo široko ponudbo keramike, ki pri opremljanju stanovanja odpira neštete možnosti. Priložnost se splača izkoristiti, saj lahko dosežemo visoko kakovost bivanja in zelo prijetno izkušnjo v stanovanju.

V ospredju je talna keramika, ki ima najbolj pomembno funkcionalno vlogo. V kopalnici in kuhinji talne ploščice skrbijo za to, da se voda ne zadržuje v nedostopnih kotičkih in ne pronica do občutljivejše podlage. Poleg tega pa po ploščicah tudi stopamo, kar pomeni, da mora biti talna keramika prijetna na otip in dovolj vzdržljiva, da lahko prostore brez skrbi uporabljamo. Pomislimo tudi na nekatere nepredvidljive obremenitve, recimo udarce in padce predmetov, ki ploščic ne smejo poškodovati. Ravno zato mora biti talna keramika kakovostna in zanesljiva, pogosto izbiramo vzdržljive keramične ploščice, ki zagotavljajo desetletja zadovoljstva. 

Tudi stenske ploščice imajo podobno vlogo v kuhinjah in kopalnicah, le da niso tako obremenjene. Lahko pa jih s pridom izkoristimo pri oblikovanju lepe vizualne podobe teh prostorov. V kuhinji in kopalnici ni veliko prostora za dekoracijo, zato imajo ploščice še toliko pomembnejšo vlogo pri oblikovanju posrečenih vizualnih učinkov. Pri tem pride do izraza široka ponudba ploščic, med katerimi lahko izbiramo – prav stenske keramične ploščice so zelo posrečeno oblikovane in obarvane, svobodno lahko oblikujemo različne vzorce in motive, ki ponujajo čudovit končni učinek.

Keramične ploščice so na voljo tudi v nekaterih drugih oblikah, ki so primerne za sodobna stanovanja. Vedno bolj priljubljena je XXL keramika, ki odgovarja aktualnim modnim smernicam. To je predvsem talna keramika v večjih formatih, pa tudi večje stenske ploščice so v ponudbi.