Kardan se odlikuje zlasti po kompaktnosti

kardan

Kardani so navadno rumene barve in je del traktorja. Ima priključen mehanizem in fleksibilni zaščitni kapi.

Kardani se odlikujejo po kompaktnost, privlačni obliki in prijaznosti do uporabnika. Poznamo standardne in širokokotne kardanske gredi. Na voljo so različne velikosti, dolžine in varnosti elementi ali sklopke, glede na potrebe uporabnikov.

Priključna vilica uporabniku omogoča preprost odklop in priklop kardanske gredi. Ohišje je ergonomsko oblikovano in kompaktno. S temi lastnostmi daje uporabniku več udobja pri delu Pomembno je, da proizvajalec poskrbi tudi za varnost. Uporabnik se ne sme zaplesti v strlece dele in priključne vilice. Pri samem delu je manj umazanije in posledično tudi manj težav povezanih s tem.

Kardani vključujejo tudi zaščitno kapo. Le ta mora biti fleksibilna in omogočati lažje rokovanje med postopkom odklapljanja in priklapljanja kardanske gredi na traktor ali gnani stroj. V prostorsko omejenem delu kardanskega priklopa na gred. Fleksibilna kapa predstavlja udobje uporabniku. Z pomočjo fleksibilne kape uporabnik lažje rokuje s kardansko gredjo.

Akumulatorji za traktorje 

Traktorji pri nas tudi po svetu veljajo za najbolj uporabne kmetijske stroje. Traktorje lahko srečujemo na vsakem koraku. Uporabljajo jih predvsem ljudje, ki imajo v lasti vsaj nekaj lastne zemlje. Se pravi vsi, ki se ukvarjajo z kmetijsko dejavnostjo, naj si bo to poljedelstvo, košenje in pobiranje trave, gozdarstvo in tako naprej. Ne smemo pa pozabiti tudi na komunalne delavce, gradbenike in podobno. 

Uporabniki traktorjev najraje uporabljajo traktor znamke Zetor, saj je najpreprostejši traktor. Za bolj večje površine in bolj zahtevna dela pa se uporabljajo izjemno veliki traktorji. Veliki traktorji so tudi mnogo bolj zmogljivi. Za vse vrste traktorjev pa je značilno, da so sestavljeni iz različnih delov. Za svoje kakovostno delovanje potrebujejo akumulatorje. 

Akumulatorji za traktorje so nepogrešljiv del traktorja.  Za njih velja, da so lahko kar dragi, vendar bolj kot na ceno moramo gledati na kakovost akumulatorja.

 

Akumulatorji za traktorje stanejo nekje od 70 evrov pa vse 300 evrov. Cena je odvisna tudi od zmogljivosti traktorja.