Katere stole potrebujemo doma?

Pisarniški stol

Čeprav dajemo v stanovanjskih prostorih pogosto prednost sedežnim garnituram in naslanjačem, so zelo dobrodošli tudi drugi stoli, ki so v nekaterih vlogah bržkone nepogrešljivi. Doma potrebujemo nekatere prilagojene stole, ki bodo najbolje opravljali svojo nalogo – nekateri so skorajda univerzalni in se bodo izkazali za nadvse uporabne v praktično vsakem domu, drugi pa pridejo v poštev le pri tistih, ki opremljajo prostore s kakšnim posebnim namenom.

Stoli za jedilnico

V sodobnih domovih vse pogosteje jedilnico kombiniramo s kuhinjo, tako da ločen prostor za obedovanje ni več tako izrazit in včasih niti ne potrebuje posebnega pohištva. Gotovo pa moramo imeti mizo, kjer lahko postrežemo obrok, s tem pa potrebujemo tudi primerne stole. Tudi če ne gre za klasično jedilnico, so stoli za jedilnico izredno uporabni v tej vlogi. Omogočajo namreč udobno sedenje za mizo in nemoteno obedovanje, poleg tega pa so vsestransko uporabni tudi v drugih primerih – so kot nalašč za druženje ob prigrizkih ali pijači, omogočajo tudi igranje družabnih namiznih iger in podobne aktivnosti. Stoli za jedilnico torej niso namenjeni le eni nalogi, zato so v sodobnih domovih nepogrešljivi.

Pisarniški stol

V nekaterih domovih najdemo tudi domačo pisarno, ki ima podobno nalogo kot običajna delovna pisarna. V takšnem prostoru je seveda nepogrešljiv tudi ustrezen stol, ki omogoča udobno in nemoteno delo, včasih tudi po več ur skupaj. Pisarniški stol je nujna oprema domače pisarne, a bo našel svoje mesto tudi v domovih, ki nimajo urejene posebne pisarne. Nič manj uporaben namreč ni tak stol v mladinskih sobah ob pisalni mizi, saj je treba v takšnem okolju uporabiti udoben in prilagodljiv stol za dolgotrajno sedenje. Prav tako je pisarniški stol običajno najboljša izbira za uporabo pred računalnikom, kjer spet pokaže svoje glavne odlike. Vsekakor gre spet za precej vsestranski kos pohištva, ki bo našel svoje mesto v vsakem domu.