Kmečki pod v različnih barvah

Kmečki pod v različnih barvah

Kmečki pod je odličen parket za vse razkošne domove, kjer bi radi izpostavili kvaliteto in udobje. Odlično se ujame s stilsko oblikovanim pohištvom, ki ima lahko pridih starih časov, ko so v dvorce nameščali le najbolj kvalitetne lesene predmete in pohištvo. 

Kmečki pod se od ostalih vrst parketa razlikuje po širini in dolžini desk, ki jih položimo na tla. Deske so tako precej širše, kor pri navadnem parketu in ustvarijo moderen izgled prostora. Nekateri ob besedi parket še vedno pomislijo na ozke deske, ki spominjajo na stara stanovanja iz sedemdesetih let. Vendar pa je dandanes parket izjemno moderno oblikovan in ga lahko postavimo v klasične domove, kot tudi v moderna stanovanja, ki so oblikovana po zadnjih trendih. 

Kmečki pod iz Ameriškega oreha je bil v zadnjih letih pravi prodajni hit. Oreh nam da izjemno lep in pester les, ki ga vsebuje veliko okrasnih linij in popestri vsak prostor. Kdor si želi imeti temna tla, bo z prekrasnim orehovim parketom zagotovo naredil pravo potezo. 

Masivni pod iz beljenega hrasta

Masivni pod je idealen za vse, ki si želijo imeti resnično topla tla, po katerih bodo brez težav hodili v vsakem letnem času. Prednost masivnega poda je zagotovo tudi rustikalen izgled, ki ga deske dajo našemu domu. To je navado širši in daljši parket, ki v prostor vnese občutek domačnosti in topline. 

Masivni pod se tako lepi na podlago. Deske so nanešene v surovem stanju in jih je po koncu dela potrebno naoljiti ali zaščititi z lakom. Pri oljenem parketu bomo morali bolj paziti, ker olje slabše zaščiti površino lesa. Če se nam bo po takšnem parketu polila voda, seveda ne bo takoj uničen, vendar pa jo bomo morali nemudoma odstraniti, da ne bi prišlo do uničenja. 

Masivni pod je najlepši kadar je narejen iz hrastovih desk, ki so primerne za vsak slovenski dom.