Kvaliteta tonerjev in kartuš

Kompatibilni tonerji

Pri nakupu tonerjev in kartuš za tiskalnik kvaliteta ni vedno na prvem mestu, pogosto pa je prav to glavni dejavnik, ki odloča o končni izbiri. Vse je odvisno od tega, za kaj tiskalnik uporabljamo. V nekaterih primerih pridejo v poštev na primer tudi kompatibilni tonerji, v drugih primerih pa bo edina smiselna izbira kakovosten izdelek priznanega proizvajalca, kakršne so na primer HP kartuše.

Kompatibilni tonerji in kartuše

Tonerji in kartuše, ki se prodajajo kot kompatibilni izdelki, niso originalni in izvirajo od drugih prodajalcev. Vseeno pa ustrezajo določenim tiskalnikom in omogočajo zadovoljivo tiskanje, če smo pripravljeni sprejeti določene kompromise. Neoriginalni izdelki pridejo v poštev predvsem za manj zahtevne domače uporabnike, ki bi radi pri nakupu potrošnega materiala za tiskalnik kaj prihranili. Kompatibilni tonerji in kartuše so namreč na voljo po bistveno nižji ceni kot originalni izdelki. So pa nekoliko manj zanesljivi, lahko se pojavijo packe oziroma nižja kakovost tiska. Nekoliko večja je tudi možnost za druge težave, čeprav velikih groženj večinoma ni.

Originalni tonerji in kartuše

Originalni izdelki priznanih proizvajalcev so namenjeni zahtevnejšim uporabnikom, ki pričakujejo popolno zanesljivost in višjo kakovost natisa. HP kartuše in tonerji na primer slovijo po izjemno kakovostni barvi, ki je pogosto nujna, na primer pri tiskanju fotografij in podobnih vsebin. Poleg tega pa HP kartuše in tonerji zagotavljajo popolno združljivost z napravami, za katere so narejene. To velja seveda tudi za druge znamke. Originalni izdelki imajo garancijo, večinoma predstavljajo edino smiselno izbiro za poslovne uporabnike in druge tiskarje, ki se pri delu močno zanašajo na delovanje tiskalnika.