Lamelne zavese so edinstvena rešitev za delno senčenje visokih oken

lamelne zavese

Vsem, ki so kdaj pogledali tudi na nekoliko bolj estetsko in nežno stran stvari vedo, da ni vse samo v produktu samemu in v temu, iz kako kvalitetnih materialov je izdelan, ampak kar nekaj šteje tudi njegov izgled saj, bodimo iskreni, ko nekaj vidimo najprej ne pomislimo na to, koliko je stalo ali kako prestižen je izdelek, ampak najprej samo vidimo, kako spada v prostor in z njim sodeluje. Dober primer, na katerem lahko to razložimo so ravno lamelne zavese, ki stojijo pred visokim oknom. Tovrsten način senčenja naredi iluzijo tega, da je strop še nekoliko višji, kot se sprva zdi, kar je pomembno za velike prostore, ki nimajo predelnih sten. Prav tako pa lamelne zavese ne ustvarijo samo enega velikega pravokotnika ali kvadrata barve tam, kjer bi moralo biti okno, ampak poskrbijo za delikatno igro sence in svetlobe, ki na tleh z vsakim premikom rišejo nekoliko drugačne vzorce.

Če želimo bolj zasenčen prostor so boljša izbira zunanje žaluzije

Skoraj bi lahko posplošili izjavo, da so notranja senčila narejena tudi s poudarkom na estetiki, med tem ko so senčila kot so zunanje žaluzije narejene bolj ali manj izključno utilitaristično, če seveda ignoriramo to, da so tudi vsake zunanje žaluzije dostopne v več različnih barvah. Kar nam omogočajo zunanja senčila je to, da popolnoma preprečimo vstop svetlobe v prostor, kar pomeni, da dosežemo v prostoru skoraj popolno zatemnitev. To je predvsem pomembno za tiste, ki živijo z majhnimi otroki, ki potrebujejo sredi dneva počitek, ali pa za tiste, katerih urnik spanja ni direktno vezan na sonce, kar pa velja skoraj za vse ljudi.

Ne glede na to, ali se odločimo za zunanje žaluzije ali lamelne zavese se moramo vedno odločiti za tisto, kar izpolnjuje naše potrebe.