Na kaj paziti pri kupovanju tonerjev in kartuš?

prodaja tonerjev

Vsak uporabnik tiskalnika se je gotovo že srečal s potrebo po nakupu tonerja oziroma kartuše. Tisti, ki tiskajo redno in veliko, so s tem opravilom že povsem seznanjeni, nekateri domači uporabniki ali pa novopečeni poslovni uporabniki pa še ne poznajo vseh preprek, ki jih lahko predstavlja nakup potrošnega materiala za tiskalnike.

Prodaja tonerjev in kartuš prinaša celo vrsto izdelkov, ki ustrezajo različnim modelom tiskalnikov. Za praktično vsak tiskalnik so na voljo različni tonerji oziroma kartuše, ki se med seboj razlikujejo vsaj v ceni. Na kaj torej paziti?

Najprej se je treba prepričati, da je izdelek združljiv s tiskalnikom. Za HP tiskalnik pridejo v poštev HP kartuše. Vseeno pa niso vse HP kartuše združljive z vsemi HP tiskalniki. Nujno je torej poznati številko oziroma naziv modela tiskalnika, pogosto pa so z lastnimi oznakami označene tudi kartuše oziroma tonerji.

Večinoma je prodaja tonerjev in kartuš razdeljena med originalne in neoriginalne izdelke. HP kartuše so na primer originalne, medtem ko HP tiskalnikom ustrezajo tudi nekatere neoriginalne kartuše. Neoriginalne kartuše so cenejše, a manj kakovostne in pogosto nezanesljive. Enako velja za tonerje, pri katerih je ponudba prav tako pestra.

Nazadnje je treba poskrbeti še za to, da je v tonerju ali kartuši prava barva. Pri nekaterih tiskalnikih do pomote ne more priti, saj imajo samo črno in barvno kartušo, pri drugih napravah pa je izbira bistveno bolj pestra.

Nakup in prodaja tonerjev ter kartuš ni nujno stresno opravilo, terja pa na začetku dovolj pozornosti.