Otroško pohištvo

Čim starši zvedo, da prihaja otrok, morajo razmisliti, kakšno otroško pohištvo bodo kupili za otroka.

Otroško pohištvo ob rojstvo je sestavljeno iz posteljice, otroške omare, previjalne mize, itd. Kakšno otroško pohištvo je smiselno kupiti je zelo težko odgovoriti. Ponudbe je ogromno in veliko proizvajalcev ima kakovostne in dobre izdelke. Je pa nekaj jasno, da je še kako pomembno, da je pohištvo varno in funkcionalno, da bo mladim staršem olajšalo skrb za otroka. Posteljica, ki je denimo zelo pomembna je tisto področje, ki pri starših vedno nekako buri duhove.

Mnogi starši se odločijo za košaro, v kateri se otrok počuti udobno, a imamo dandanes na voljo tudi gnezdeca, ki zelo lepo nadomestijo košare in jih je mogoče dati v veliko posteljico, kar pomeni, da manjše posteljice ni potrebno kupiti in tudi sama gnezdeca so cenejša, kakor pa košare ali manjše posteljice. Prav tako so gnezdeca prenosna in jih lahko prestavimo v prostor, v katerem želimo, da bi otrok brezskrbno spal.

Kako pa je z nakupom omare. V prvih mesecih so otroška oblačila zelo majhna in je morebiti bolj smiselno, da kupimo predalnik, kakor omaro, saj bodo stvari v predalniku veliko bolj pregledno zložene, kakor pa v omari. A tudi tukaj so mnogi prepričani, da je še vedno čas, da se starši odločijo za nakup po rojstvu otroka, ko vidijo dejansko kakšne so otrokove potrebe in koliko stvari bodo dejansko imeli.

Nakupovanje pred rojstvom otroka ima pogosto slabost, da lahko kupimo stvari za katere kasneje ugotovimo, da jih dejansko sploh ne potrebujemo in jih lahko le prodamo. Otroško pohištvo je pogosto zelo lično in starši zaradi tega kupijo preveč stvari, ki jih dejansko sploh ne potrebujejo. Zanima pa nas, kakšna neki pa naj bo previjalna miza. Previjalna miza je zagotovo ena najpomembnejših, saj poteka previjanje dojenčka večkrat na dan. Pri tem moramo paziti, da je dobro poskrbljeno za otrokovo varnost, da ne more pasti iz mize ali se poškodovati. Prav tako je smiselno, da ima mati pri roki čim več pripomočkov za previjanje, ki morajo biti na mestu, ki ga otrok ne doseže. Nekateri starši se odločajo za nakup previjalne mize, ki se položi na predalnik in se kasneje umakne, tako da lahko še vedno uporabljajo predalnik.

Med pohištvom, ki je namenjen mladim staršem so tudi gugalniki, kjer se lahko spočijejo starši in uživajo skupaj s svojim otrokom. Majhni otroci imajo zelo radi guganje, saj jih slednje uspava in tako lahko mati iskoristi sproščanje za uspavanje otroka. Našteli smo le nekaj delov otroškega pohištva za katerega menimo, da nikakor ne smemo pozabiti nanj in smo lahko spoznali, da je stanovanje v katerem se nahaja otroško pohištvo povsem drugačno, spremeni pa se tudi klasično pohištvo, saj je potrebno večjo pozornost nameniti ostrim robovom na katerih bi se lahko otrok poškodoval, poyorni moramo biti na steklene mize in manjše dele pohištva, ki bi jih lahko otrok nesel v usta ali grizel. Prav tako je potrebno, da je pohištvo kakovostno in se lahko čisti, saj otrok vse nese v usta, vse prijema in mora v stanovanju vladati čistoča.

Otroško pohištvo je le en del otroške opreme zato vam predlagamo ,da kar preverite na spletni strani https://www.mali-vragci.si/otroske-sobe različno ponudbo otroškega pohištva.