Robotske kosilnice so najtišje na trgu

Robotske kosilnice

Robotske kosilnice so trenutno najtišje kosilnice, ki jih lahko kupimo. Proizvedejo namreč kar za polovico manj hrupa kot navadne kosilnice. Ravno zato so izredno priljubljene v mestih, kjer so hiše postavljene zelo skupaj in hitro lahko zmotimo soseda pri počitku. S tihim načinom dela boste tudi sami lahko uživali v toplem popoldnevu, saj vam ne bo potrebno potiskati težke bencinske kosilnice.

Robotske kosilnice so izjemno agilne. Narejene so tako, da bodo brez težav pokosile travo tudi na najožjih prehodih. Tudi zapleteni in z gredicami prepleteni travniki jim ne bodo delali težav. Pomemben podatek je tudi ta, da robotska kosilnica lahko brez težav travo kosi tudi ob grdem vremenu. Kadar dežuje se navadno ne odločimo za košnjo trave, saj nas dež popolnoma premoči. Določene robotske kosilnice pa lahko tudi ob dežju nemoteno nadaljujejo s svojim delom.

Robotske kosilnice travo razrežejo na izredno drobne delce, ki služijo kot gnojilo. Tako po končanem delu trave ni potrebno grabiti ampak le ta nevidno ostane na tleh.

Motorne žage in zaščita pri delu

Motorne žage moramo uporabljati izredno previdno, saj je naša varnost ključnega pomena pri dobro opravljenem delu. V kolikor bi ogrozili svoje življenje, bi s tem lahko v nevarnost spravili tudi kakšnega sodelavca ali prijatelja, ki nam pomaga pri delu. Ravno zato je zaščitne oprema tako pomembna in je ne smemo zanemarjati. Včasih se na zaščitno oprem ni dalo veliko poudarka, vendar je z leti njena pomembnost postala vse močnejša.

Motorne žage ne smemo uporabljati brez kvalitetne čelade, ki bo našo glavo ščitila pred odpadlimi vejami ter vsemi možnimi udarci. Poleg tega je izredno pomemben tudi vezir, ki nam ščiti celoten predel obraza. Tu so še posebej pomembne naše oči, v katere nikakor ne sme ni prileteti.

Motorne žage uporabljamo s trdnimi usnjenimi rokavicami, ki so optimalne za dober oprijem žage. Ušesa pa si zaščitimo s primernimi slušalkami, da ohranimo zdrava ušesa in dober sluh.