Sestavni deli kolesa

sestavni deli kolesa

Kolo je vse bolj zaželeno prevozno sredstvo, še zlasti v mestih, kjer se z njim lahko na zelo preprost in eleganten način izognete zastojem do delovnega mesta. V takšnem primeru je najboljša vožnja kar vožnja z mestnim kolesom.

Ne glede na to, kjer kolesarite in s kakšno vrsto kolesa, pa je sila pomembno, da so vsi sestavni deli kolesa dobro ohranjeni in da vam služijo tako, kot je treba. V nasprotnem primeru vas čaka popravilo kolesa.

Posamezni sestavni deli kolesa so vam na voljo tudi v specializiranih trgovinah s kolesarsko ali pa športno opremo. Na tem mestu je takšne izdelke zagotovo najbolje nakupovati, saj boste dobili kos, ki vam bo zagotovo omogočal varno in udobno vožnjo. Izogibajte se nakupom rabljenih prepoceni delov, ki vam jih marsikdo želi prodati kar na ulici.

Kolesarska oblačila

Še preden sedete na kolo in se odpravite na krajšo ali pa daljšo turo, preverite, ali imate pri roki vso potrebno kolesarsko opremo. Pomembno vlogo imajo tudi kolesarska oblačila, ki morajo biti čim bolj udobna ter narejena iz materialov, ki lahko odlično kljubujejo tudi zelo zahtevnim vremenskih pa tudi drugim pogojem na cesti.

Med kolesarska oblačila prištevamo številne kose, na primer hlače, majice in ne nazadnje tudi dobre kolesarske jakne, ki so izjemno dobrodošle v slabem vremenu.

Poleg kakovostnih oblačil za kolesarjenje pa si morate zagotoviti še dobre kolesarske čevlje, če se želite med vožnjo počutiti kar se da udobno. Poskrbite, da se boste na pot odpravili s kolesom, ki ima na sebi vso obvezno opremo. Nanj lahko namestite še kakšen dodatek, ki vam bo omogočal, da bo vožnja še bolj zanimiva.

Za vso opremo pa morate še toliko bolje poskrbeti, če se s kolesom na pot odpravljate za dlje časa. Najbolje, da si pred odhodom naredite temeljit načrt, ki naj vas vodi tudi med samo vožnjo.