Skrite storitve selitvenih mojstrov

Selitveni servis

Če pogledamo za selitve cenik, se nam običajno zdi, da lahko različne ponudnike med seboj enostavno primerjamo. Nenazadnje vsi ponujajo podobne storitve – lokalne prevoze, mednarodne selitve, transport večjih tovorov … A dober selitveni servis se v tem oziru bistveno loči od slabega, tudi če s cenika to ni razvidno. Morda bo razlika v nekaterih cenah, a v praksi se veliko bolj izkaže ponudba, ki v takšnih cenikih običajno ni zajeta.

Osnovna in dodatna ponudba

Za selitve cenik pogosto vključuje le osnovno storitev, kar je tudi vse, kar bodo ponudili slabši izvajalci. Za dober selitveni servis pa se izkaže, da samoiniciativno izvede še mnoge druge malenkosti, ki pri selitvah ne pridejo toliko na misel, a se nedvomno izkažejo za nepogrešljive, ko se dela dejansko lotimo. Katere so te storitve?

Zelo pomembna in priročna je na primer storitev demontaže in montaže opreme na stari in novi lokaciji. Nekateri ponudniki bodo prevzeli le opremo, ki je na dvorišču že pripravljena na odvoz, dostavili pa jo bodo samo do vrat nove lokacije. V mnogih primerih se splača poiskati selitveni servis, ki bo pomagal tudi pri spravljanju opreme iz hiše oziroma montiranju na novi lokaciji.

Še ena uporabna stvar je pakiranje. To pride posebej v poštev pri občutljivejših predmetih, seveda pa je pametno vsake vrste opremo zavarovati pred praskami, udarci in drugimi poškodbami, ki se lahko pripetijo pri prevozu. Če smo že pri tem, moramo omeniti tudi zavarovanje tovora. Za selitve cenik le redko vključuje to možnost, se je pa treba pozanimati, kako je z zavarovanjem, še posebej, če tovorimo kakšne dragocenejše kose.