Solatno olje izjemnega okusa

solatno olje 1

Solatno olje lahko zelo dobro pripomore k okusu solate, vendar je to odvisno od tega, katero vrsto olja boste uporabili kot preliv. Večina med vami še vedno prisega na olivno olje. Vse več pa je uporabnikov bučnega olja, saj se vse bolj zavedamo njegovih učinkov na zdravje in ne samo njegovega izjemnega oziroma specifičnega okusa.

Za solatno olje torej lahko uporabite tudi bučno olje, ki se od večine drugih vrst olj loči že po barvi. Na prvi pogled je olje črno zelene barve, kar je za marsikoga med vami morda celo odbijajoče. A ko boste olje zmešali v solato in vse skupaj okusili, boste zagotovo navdušeni.

Sicer pa kot solatno olje lahko uporabljati še druge vrste olj. Največja izbira olj vam je na razpolago v oljarnah, kjer izdelujejo vrhunska olja po prav posebnih postopkih. Na tem mestu vam je na primer bučno olje na razpolago v več različicah. To lahko preverite tudi v spletnih prodajalnah s kakovostnimi olji.

Bučno olje za izvrsten okus solate in za zdravje

Bučno olje je že precej časa izjemno cenjeno. Tudi med vami je zagotovo kar nekaj oboževalcev tega vrsta olja. Nekateri ga z veseljem mešate v solato, saj vam je solata še okusnejša. Spet drugi ga uporabljate celo na nekoliko bolj nenavaden način. Kot preliv ga uporabljate pri sladoledu. Izjemno posrečen je na primer okus kombinacije bučnega olja z vanilija sladoledom.

Ne glede na to, na čem boste olje iz buč uporabljali, pa vam ta vrsta olja ne bo omogočala samo izjemno dobrega okusa, temveč bo v veliki meri poskrbela tudi za vaše zdravje. Najpomembneje pa je, da bučnega olja ne segrevate, saj boste olju s tem uničili prav vse koristne sestavine.

Kakovostno bučno olje narejeno po posebnih postopkih vam je po dostopni ceni na voljo v spletni oljarni, kjer boste lahko izbirali še med drugimi olji.