Vrste vrat iz stekla 

steklena vrata

Steklena vrata so po navadi izdelane iz varnostnega kaljenega stekla, njegova debelina je 8, 10 in 12 mm. Če želite zapreti prostor in pri tem ne želite izgubiti svetlobe so steklena vrata idealna rešitev. Nihajna, krilna, drsna ali z ALU podbojem so lahko steklena vrata.

Steklena nihajna vrata se montirajo direktno na zidno odprtino. Lahko pa se poleg tečajev, uporabijo talni mehanizmi. Tečaji, ki so uporabljeni pri steklenih nihajnih vratih omogočajo avtomatsko zapiranje vrat. Tečaji morajo biti tovarniško testirani vsaj na 500 000 odpiranj.

Krilna steklena vrata se uporabljajo v prostorih, kjer želimo, da vrata tesnijo. Taka vrata imajo po navadi kljuko, ključavnico in dva tečaja.

Pri vseh vrstah steklenih vrat, lahko izbirate med več vrstami stekla. Transparentno steklo, satinasto steklo, dimljeno steklo in različni ornamenti so vrsta stekla med kateri lahko izbirate. Steklo vam lahko vgravirajo ali speskajo, tudi različne vzorce.

Steklena vrata so največkrat balkonska ali drsna vrata.

Najučinkovitejša avtomatska vrata 

Avtomatska vrata ne delujejo povsod enako, čeprav se nam zdi, da je tako. Med njimi so ogromne razlike. Ne smete jih izbrati površno, saj imate lahko namesto prihranka velike stroške.

V objektih, kjer so veliki pretoki ljudi, se težave samo še pomnožijo. Problem nastane v pogostih obiskih serviserja, začasnih rešitev okvarjenih vrat ali odškodninskih tožb.

Pri nakupu avtomatskih vrat morate biti pozorni na nekaj osnovnih stvari, da bi se izognili problemov.

Avtomatska vrata se v nobenem primeru ne smejo zapreti, ko je hodec med njimi. Pri avtomatskih vratih je to ena najpogostejših težav. Varnostni sistem, ki se večinoma uporablja samo pri nas deluje kot žarek fotocelice. 

To je samo kak meter od tal. Potrebno ga je prekiniti. Lahko in če mimoidoči med vrati pade, lezi pod tem žarkom in se ga ne prekine. Avtomatska vrata pa se bodo v tistem trenutku zaprla in človeka udarila. Lahko ga bodo tudi hudo poškodovala. Pri tem so najbolj ranljivi in na udaru starostniki, invalidi in otroci.