Vse potrebno za čist avto

Visokotlačni čistilec za avto

Predvsem v zimskih mesecih je treba za avtomobil dobro skrbeti, sicer se bodo hitro pokazali znaki obrabe. Čiščenje je ena izmed glavnih nalog, pa tudi dokaj enostavno opravilo, če se ga lotimo s pravo opremo. Redno je treba opravljati čiščenje karoserije in podvozja, pa tudi notranjost avtomobila je smiselno vzdrževati v dobrem stanju.

Čiščenje zunanjosti

Najbolj uporabna oprema za čiščenje zunanjosti je visokotlačni čistilec za avto, po domače imenovan tudi štrajfiks. Gre za napravo, ki omogoča učinkovito čiščenje z močnim curkom vode pod visokim tlakom. Na ta način lahko visokotlačni čistilec za avto zagotovi odlične rezultate čiščenja tudi brez posebnih čistil, saj je moč vode že zadostna za praktično vse potrebe pri rednem čiščenju. Posebej dobro se štrajfiks obnese pri čiščenju težko dostopnih kotičkov, ki so tudi najbolj kritični – močan curek vode iz teh kotičkov izbeza drobce soli, peska in druge vsiljivce, ki lahko povzročijo korozijo. Gotovo pa je visokotlačni čistilec za avto najboljša izbira za čiščenje podvozja, ki ga na druge načine tudi težko dosežemo. Z enostavno uporabo in dobrimi rezultati je štrajfiks gotovo velika prednost in naredi redno čiščenje zelo enostavno.

Čiščenje notranjosti

Notranjost avtomobila bo verjetno nekoliko težje očistiti, saj vanjo ne moremo preprosto usmeriti močnega curka vode. Na srečo pa notranjosti tudi ni treba tako pogosto čistiti. Visokotlačni čistilec za avto vseeno lahko pomaga pri čiščenju nekaterih elementov, ki jih je mogoče odstraniti iz potniške kabine, veliko bolj uporaben pa bo sesalnik, ki je za čiščenje avtomobila nepogrešljiv pripomoček. Prav tako dobro se lahko obnese parni čistilnik, ki je odličen za čiščenje armaturne plošče, stekel ter drugih trdnih površin. Tako sesalniki kot parni čistilniki so na voljo v kompaktnih velikostih in posebej okretnih izvedbah, morda celo v baterijskih različicah, ki so kot nalašč za uporabo v notranjosti avtomobila. Seveda pa je pametno imeti pri roki tudi običajno krpo, ki je vsestransko uporabna.