Barski stoli v domačem stanovanju

Barski stoli

Stoli, ki se uporabljajo večinoma v gostinskih lokalih, so kot nalašč za uporabo ob točilnem pultu. Temu namenu so v celoti prilagojeni, zato jih v drugih okoljih bolj poredko videvamo. Vsekakor pa se barski stoli v nekaterih primerih dobro vklopijo tudi v stanovanjske prostore, če jih znamo seveda pravilno umestiti v komplet pohištva in opreme, ki krasi naš dom. Ne samo to, takšni stoli se lahko celo bolje obnesejo v primerjavi z drugimi vrstami stolov, ki jih uporabljamo v stanovanju. To pomeni, da je smiselno premisliti o tej možnosti, ki prinaša tako funkcionalne kot estetske prednosti.

V jedilnici

Stoli za jedilnico ponujajo največ priložnosti za eksperimentiranje, saj si pri opremljanju jedilnice lahko veliko privoščimo. Ni treba izbrati posebnih jedilniških stolov, zadostujejo praktično vsi stoli, ki ponujajo stabilno in zanesljivo površino, tudi barski. Pomembno pa je, da jih premišljeno kombiniramo z drugo opremo.

Najbolje se bodo barski stoli v domači jedilnici obnesli v primeru, da imamo tam postavljen visok pult, dobro pa delujejo tudi ob višjih mizah. Običajno v tem primeru ne gre za običajne jedilniške mize in tudi običajni stoli za jedilnico ne bi prišli v poštev. Manjše in višje mize pa lahko svobodno opremimo tudi z nekoliko bolj eksotičnimi stoli, ki niso pogosta oprema stanovanjskih prostorov.

V drugih prostorih

Stoli za jedilnico so pogosto prvo, na kar pomislimo pri stolih v stanovanjskem okolju. Niso pa ti edini, ki dopuščajo nekaj kreativnosti pri izbiri opreme. Barski stoli se bodo dobro podali tudi v nekatere druge prostore, predvsem seveda tiste, ki jih uporabljamo le za občasno in kratkotrajno sedenje. Priljubljeni so v sprejemnih sobah, včasih tudi zunaj, na primer na balkonu, terasi ali vrtu. Kombiniramo jih z visoko mizo manjših dimenzij, ki je kot nalašč za uporabo pri sproščenih druženjih ob pijači in prigrizku.