Celovite storitve za lepše zobe

Beljenje zob

Zdravje zobovja je zelo pomembno, saj imajo zobje ključno funkcijo pri prehranjevanju, pa tudi pri govorjenju in drugih aktivnostih. Poleg tega pa ne smemo zanemariti izgleda zobovja – poškodovani, manjkajoči ali razbarvani zobje niso prijetni na pogled in nas lahko dejansko tudi s tem močno ovirajo pri vsakdanjem življenju. Na srečo lahko pričakujemo zelo učinkovite storitve v ponudbi strokovnjakov, ki se ukvarjajo z estetskim zobozdravstvom, nekatere rešitve pa sodijo tudi na področje zobne protetike. V obeh primerih lahko računamo na odlične rezultate.

Estetsko zobozdravstvo se seveda fokusira predvsem na beljenje zob, ki je tudi zelo priljubljena storitev. Lep nasmeh je z belim zobovjem telo privlačen in koristi tako samozavesti posameznika kot tudi pri odnosih z drugimi. Ker sami tudi z rednim in vestnim čiščenjem zob le stežka vzdržujemo popolno belino, je beljenje zob koristna storitev za širok spekter ljudi, ki bi radi imeli popolno zobovje. Težko se izognemo raznim razvadam in drugim vplivom, pa tudi razbarvanju zaradi starosti in obrabe – beljenje zob je torej dobrodošla rešitev za lepše zobe, ki pride v poštev pri praktično vsakem posamezniku.

Estetske storitve na nekaterih mestih že prestopajo tudi na področje zobne protetike, saj je treba pogosto rešiti težave s poškodovanimi ali manjkajočimi zobmi. Za to se uporabljajo izdelki in storitve s področja protetike, ki ponujajo zelo dobre rezultate. Med celovitimi storitvami gre izpostaviti predvsem all on 4, ki vključuje kompletno rekonstrukcijo manjkajočega ali poškodovanega zobovja. All on 4 pomeni postavitev proteze na štiri zobne vsadke, kar je zelo elegantna rešitev v takšnih primerih. Gotovo gre za eno izmed opcij, ki imajo največji učinek glede funkcionalnosti in izgleda zobovja, zato se splača all on 4 izkoristiti, če potrebujemo tako obsežno rekonstrukcijo. Seveda pa so še veliko bolj pogoste manjše rekonstrukcije, s katerimi prav tako močno pripomoremo k lepemu in zdravemu zobovju.