Mešalec za gnojevko prihrani veliko časa in truda

mešalec za gnojevko

Hlevski gnoj je običajen stranski produkt rejenja živali v hlevu, zato je za lično bivalno okolje živine potrebno ustrezno poskrbeti. Za večje gnojnične sisteme se uporabljajo mešalci za gnojevko s traktorskim pogonom, ki se odlikujejo po svoji prilagodljivosti in izjemni zmogljivosti. Tovrstni mešalci so primerni za mešanje gnojevke v krožnih sistemih, zaprtih in odprtih gnojničnih jamah in gnojničnih lagunah. Za mešanje gnojevke v gnojničnih kanalih, ki se nahajajo v hlevu, pa se običajno uporablja rešetkasti mešalec za gnojevko.

S tovrstnim mešalcem za gnojevko si bistveno olajšamo mešanje gnojevke, saj to lahko opravimo kar skozi odprtine rešetk. S tem pa ne prihranimo zgolj veliko časa, ampak je delo veliko bolj preprosto, saj mešalec za gnojevko učinkovito premeša gnojevko vzdolž celotne dolžine kanala. Pri izbiri mešalca za gnojevko je pomembno, da izberete zmogljivo napravo, saj bo le tako učinkovito poskrbela tudi za najbolj trdovratne usedline.

Jermenica poskrbi za nemoteno delovanje hlevskega ventilatorja

Hlevski ventilatorji so pomemben del vsakega hleva, saj poskrbijo za ustrezno prezračevanje in nemoten dotok svežega in čistega zraka, ki je za bivanje živine v hlevu prav tako pomemben. Vendar pa je potrebno biti pri izbiri ventilatorja previden, in izbrati predvsem dovolj zmogljivega glede na velikost prostora in tudi kakovostnega. Za nemoteno delovanje ventilatorja je v veliki meri zadolžena jermenica, ki poskrbi za prenos energije iz motorja na ventilator.

Lahko bi rekli, da je od jermenice odvisno delovanje ventilatorja, zato je pomembno, da jo v primeru okvare čim hitreje zamenjamo oziroma popravimo. Hitra ponudba rezervnih delov je tako lahko ključnega pomena, zato že ob nakupu ventilatorja dobro razmislimo o dostopnosti rezervnih delov, kot je na primer jermenica. Pozanimajte se, ali so pri izbranem ponudniku rezervni deli vedno na voljo, oziroma dobavljivi v najkrajšem možnem času, saj je to lahko pomembno vpliva na udobno bivanje živine v hlevu.