Cenik privat zobozdravnika

privat zobozdravnik cenik

Nekoč je veljalo, da je najboljši zobozdravnik tisti, ki je najbližji. To še danes drži kot pribito v urgentnih primerih, ko preprosto ni časa iskati drugih zobozdravnikov v okolici. A ponudba zobozdravstvenih storitev je tako pestra, da je sicer možno precej izbirati. Ena izmed opcij je tudi izbira privat zobozdravstva, kar prinaša svoje prednosti in slabosti. Verjetno je prva stvar, na katero pomislite, če se omeni privat zobozdravnik, cenik, saj se zasebno zobozdravstvo običajno povezano z višjimi cenami. V nekaterih primerih je to odločilni dejavnik, v drugih primerih pa sploh ne igra nobene vloge.

Privat zobozdravnik cenik pripravi vnaprej za vse svoje storitve, torej ne gre za neke nepoštene prakse, s katerimi bi izsiljeval denar od svojih strank. Izbira privat zobozdravstva je nato le stvar presoje, ali prednosti odtehtajo zahtevano ceno.

V nekaterih primerih ima privat zobozdravnik cenik, ki je preprosto predrag. To velja za storitve, ki so na področju zobozdravstva dobro pokrite. Čeprav tudi privat storitve v takšnem primeru ne bodo terjale pretirano visoke cene, je običajno zaradi konkurence možno dobiti ponudbe, pri katerih je cena nižja. To sicer igra vlogo le takrat, ko je cena en izmed pomembnejših dejavnikov izbire – privat zobozdravnik ima običajno mnoge prednosti, ki povsem upravičijo višjo ceno.

Med storitvami, ki so pri privatnikih ugodne, so implantati, diagnostika, estetski posegi in podobno. Gre za storitve, ki niso rutinske, implantati pa na primer zahtevajo še izdelke oziroma materiale, ki tudi terjajo svojo ceno. Na teh področjih so privat zobozdravniki običajno odlična izbira, končni rezultat pa so kakovostni implantati, lep nasmeh in zdravi zobje.