Otroški stol za domačo rabo

otroski pisarniski stoli

Sodobne otroške sobe so vse bolj multifunkcijske. Ni več kotičkov, ki bi bili namenjeni le eni dejavnosti, prav tako tudi pisalna miza ni namenjena le šolskemu delu. Če pa je, na njej ne najdemo le zvezkov in knjig, temveč tudi računalnik, ki je dandanes že obvezni šolski pripomoček. Otroški pisarniški stoli morajo biti torej primerni za takšno vrsto uporabe in morajo biti tudi sami večfunkcijski – omogočati morajo nemoteno šolsko delo, pri tem pa se morajo biti sposobni v trenutku preleviti v računalniški stol ali stol za udoben počitek.

Proizvajalci otroških stolov se tega zavedajo, zato je ponudba na trgu zelo pestra. Otroški pisarniški stoli v klasičnih izvedbah so še vedno zelo dostopni in dobro prodajani, saj so skorajda univerzalni za domačo rabo. To so pisarniški stoli s prilagodljivim »podvozjem« in naslonom, običajno so dobro oblazinjeni in nudijo tudi oporo za hrbet in roke za udobno delo za pisalno mizo. Takšen stol bo zadostil osnovnim potrebam vsakega otroka, bodo pa tisti zahtevnejši hitro ugotovili, da pri nekaterih aktivnosti vseeno pogrešajo kakšno lastnost, ki jo nudijo drugi, morda bolj specializirani stoli.

Nekateri malčki si bodo zaželeli računalniški stol, ki je bolj kot šolskemu delu namenjen udobnemu sedenju pred računalnikom. Takšni stoli so običajno zelo udobni in imajo veliko naslonjalo. Kot se spodobi so pogosto tudi atraktivno oblikovani in obarvani, včasih odeti v motive iz video iger. Nič čudnega torej, da bi marsikateri malček raje izbral računalniški stol. Ta izbira je v nekaterih primerih morda smiselna, morda pa boljšo izbiro predstavljajo otroški pisarniški stoli.