Cenovno ugodna embalaža za živila

Plastična embalaža

Tudi manjši stroški se lahko hitro naberejo in na dolgi rok predstavljajo znatno finančno breme. Morda bi si mislili, da potrošna kuhinjska oprema nima velikega vpliva na proračun gospodinjstva, a to je odvisno od tega, kakšni izdelki se dejansko uporabljajo.

Plastična embalaža

Cenovno najugodnejša rešitev je v mnogih primerih plastika, kar velja tudi za embalažo za živila. Na voljo je cela vrsta različnih izvedb embalaže iz plastike, od vrečk do trdnih in zelo vzdržljivih posod. Plastična embalaža je načeloma poceni, so pa nekateri izdelki, ki zahtevajo nekoliko višjo investicijo, a ti potem svojemu namenu služijo dlje časa in tako svojo ceno skozi čas povrnejo.

Posebej uporabna pa je plastična embalaža bržkone v primeru, da potrebujemo nekaj za enkratno uporabo. To so recimo vrečke za vakumiranje in podobne zadeve. V takšnih primerih bi uporaba drugih materialov bistveno dvignila ceno posameznega izdelka, in ker te pogosto kupujemo v večjem številu ali na zalogo, se to hitro pozna.

Alu embalaža

Alternativa, ki se po ceni približuje plastiki, je alu embalaža. Posebej priljubljeni so alu pladnji, v sklop embalaže pa morda lahko štejemo tudi alu folijo. V vsakem primeru se takšna embalaža v nekaterih situacijah zelo dobro obnese. Alu pladnji so na primer zelo pogosto v uporabi pri shranjevanju mesa, a tudi mnogih drugih živil. V primerjavi s plastično ima alu embalaža nekaj odločilnih prednosti, zaradi katerih je v določenih okoliščinah edina smiselna izbira. Poleg tega so alu pladnji in druge različice te embalaže pogosto primerni tudi za postrežbo.