Tradicionalna tajska masaža

tajska masaža

Različne verzije tajske masaže so v ponudbi večine masažnih salonov, ki nudijo kaj več kot le klasične tehnike. Posebej priljubljena je vsekakor prav tradicionalna različica tajske masaže, ki prinaša zelo edinstveno izkušnjo. Zato se priporoča vsem, ki bi radi na masažni mizi doživeli kaj novega, zanimivega. Tudi tisti, ki so redni obiskovalci masažnih salonov, bodo v tradicionalni izvedbi tajske masaže odkrili presenetljive novosti.

Tradicionalna tajska masaža je zelo celovita v vseh pomenih besede. Ne gre le za eno tehniko. Združuje klasične prijeme, akupresuro, masažo po energetskih linijah, vključena je tudi refleksna masaža. Pri tem maser ne uporablja le svojih dlani, temveč tudi kolena in stopala, kar zagotavlja prav posebno izkušnjo pri tej vrsti masaže. Pogosto zajema celotno telo, s tem da se na primer refleksna masaža izvaja na določenih točkah, ki pridejo v poštev za to tehniko, druge tehnike zavzemajo svoje predele in tako naprej.

Zanimivost tajske masaže v tradicionalni izvedbi je tudi ta, da poteka na povsem oblečeno telo. To sicer omogoča tudi refleksna masaža stopal ali dlani ter nekatere druge vrste masaže, a le v redkih primerih smo lahko oblečeni pri tako celoviti masaži.

Tradicionalna tajska masaža je posebna in vsestranska tudi pri svojih učinkih. Treba je omeniti, da zaradi svojih specifik morda ni primerna prav za vsakogar. Odsvetuje se nosečnicam in srčnim bolnikom, pa tudi v nekaterih drugih primerih ni priporočljiva. Če pa se lahko izvaja, potem zagotavlja celovito sprostitev, odpravljanje posledic stresa, izboljšanje počutja in zdravja telesa in duha. Predstavlja torej odlično opcijo za kompletno masažo.