Detajli za uspešno gojenje rastlin

luci za rastline

Vrtnarstvo takšne in drugačne vrste zahteva veliko znanja, spretnosti in predanosti, pa še potem uspeh ni zagotovljen. Skozi celoten proces gojenja rastlin se zvrsti toliko dejavnikov, da je res težko poskrbeti za vsako malenkost. Najpomembneje je seveda zagotoviti dobre osnove, potem ni težko dodati še pike na i s podrobnostmi. Pomagajo nam lahko na primer luči za rastline, vedno pa pridejo prav tudi gnojila in drugi dodatki za odlične rezultate.

V nekaterih primerih so luči za rastline nujen pripomoček za uspešno rast. To velja povsod tam, kjer ni na razpolago zadostne količine sončne svetlobe. Hkrati pa nam tak način osvetlitve omogoča gojenje rastlin v notranjih prostorih, kar je pogosto priročna rešitev, če alternative ne pridejo v poštev. Luči za rastline poleg svetlobe dovajajo tudi toploto in ob ustrezni uporabi zagotavljajo hitrejše in boljše uspevanje rastlin. Negativna plat je nekoliko višji račun za električno energijo, kar pa številne prednosti te rešitve vseeno odtehtajo.

Za piko na i je pametno uporabiti tudi nekatera gnojila. Tudi tu velja previdnost. Nekatera, na primer Supernatural brand, so namenjena za točno določeno fazo rasti rastline. Supernatural brand izdelki se na primer uporabljajo v fazi zorenja oziroma cvetenja, pri čemer gnojilo obogati vonj in okus rastline. Pred uporabo gnojil in podobnih dodatkov je treba prebrati navodila proizvajalca in izdelek uporabljati le v skladu s temi predpisi, sicer uspeha ne bo. Najprej se je dobro pozanimati, ali zadeva sploh ustreza rastlinam, ki jih gojimo. Supernatural brand in nekatere druge znamke nudijo univerzalna gnojila, pa tudi takšna, namenjena specifičnim vrstam rastlin.