Vsak stol naj služi svojemu namenu

Univerzalnega stola, ki bi zadostil vsem mogočim potrebam, ni. Prav zato v različnih situacijah uporabljamo različne stole. Stoli za pisarno http://domize.si/pisarniski-stoli.html se razlikujejo od kuhinjskih stolov, vrtni stoli bodo http://domize.si/stoli/vrtni-stoli.html precej drugačni od barskih stolov in tako naprej. Treba je torej paziti, da je stol res prilagojen za funkcijo, ki jo bo opravljal.

Odlike pisarniških stolov

Stoli za pisarno morajo biti povsem podrejeni potrebam človeka, ki bo na njih sedel in delal. Ker to običajno pomeni osem ur sedenja na dan, mora biti stol vzdržljiv in kakovosten, da bo tudi na dolgi rok zmogel zagotavljati potrebno oporo. Pisarniški stoli so običajno dobro oblazinjeni in udobni, da se lahko uporabnik posveti svojemu delu namesto bolečinam in odrgninam. Poleg tega pa je zelo pomembno, da so stoli za pisarno prilagodljivi, še posebej na delovnih mestih, ki terjajo nekoliko več gibanja in pozornost na več mestih.

Kako se razlikujejo vrtni stoli?

Vrtni stoli so običajno cenejši od pisarniških, saj pridejo pri teh v ospredje druge odlike. Pri vrtnih stolih ni toliko važno, ali zagotavljajo udobje za osem ur sedenja. Seveda je pomembno, da se lahko na vrtu sprostimo in brezskrbno posedamo v senci, a to ni aktivnost, ki bi lahko na dolgi rok grozila našemu zdravju. Vrtni stoli morajo biti za razliko od pisarniških dovolj lahki in praktični, da jih lahko premaknemo ali pospravimo. Seveda je treba poskrbeti, da so pripravljeni na vremenske nevšečnosti, torej da so izdelani iz materialov, ki jim vreme ne pride do kosti.