Dobra tiskarna lahko ponudi tiskovine in embalažo

tiskovine

Ponudba tiskarn je precej raznolika, vedno pa pričakujemo širok nabor različnih možnosti. Tako pridejo na svoj račun tudi zahtevnejši naročniki, ki iščejo kakšne posebne tiskovine, tiskarji pa pogosto opravljajo še druge storitve.

Ena izmed možnosti je tiskanje na embalažo, kar je nujna storitev za proizvodno industrijo in druge namene. Prav tako se precej pogosto zanimamo za pripravo promocijskega materiala, tudi te naloge vključujejo tiskanje na različne materiale. Če imamo dobrega tiskarja, bomo na istem mestu našli zelo široko ponudbo različnih storitev, kar se splača izkoristiti.

Ni pa nujno, da bo vsaka tiskarna ponudila celoten nabor možnosti. Čisto možno je, da bomo pri tiskarju dobili le osnovne tiskovine in le malo dodatne ponudbe. Nenazadnje se tudi tiskarji prilagajajo povpraševanju in se večinoma ukvarjajo s tistimi storitvami, po katerih je največ povpraševanja. A če najdemo tiskarno, ki ima res široko ponudbo, bomo te možnosti gotovo znali dobro izkoristiti.

Med značilne tiskovine se uvrščajo tudi časopisi, a to še zdaleč ni vse, kar ponujajo tiskarne

V tiskarni se ne pripravljajo le tiskovine

Med najbolj značilne naloge tiskarn se uvršča tiskanje na papir. Pogosto je prva asociacija tisk kakšnih poslovnih tiskovin, recimo vizitk, kuvert in dopisnih listov, pa tudi promocijskega materiala, kot so letaki in plakati, tu najdemo tudi tisk nalepk in podobne storitve. Vse to so pomembne storitve, ki jih bo ponudila marsikatera tiskarna. Pogosto dobimo tudi kakšne zahtevnejše tiskovine, kot so revije, časopisi in knjige, nekateri tiskarji se recimo specializirajo za tiskanje diplomskih nalog in podobnih del. Ta ponudba je seveda zelo dobrodošla, a pogosto iščemo še druge izdelke.

Tiskarna morda ne bo ponujala le tiskanja. Na voljo imamo še druge storitve, ki nam pomagajo pri različnih namenih. Pravzaprav se že z enostavnim tiskanjem pogosto povezujejo drugi opravki, s katerimi pripravimo uporaben material. 

Tako se recimo pripravljajo kakšne priponke in podobni promocijski izdelki, nekaj več dela je tudi z izdelavo reklamnih tabel in drugega promocijskega materiala na različnih materialih. Tiskarna pogosto ponuja tisk na tekstil in plastiko, s tem ima precej razširjen nabor storitev in hitro odgovori na mnoge potrebe raznovrstnih strank. V tej ponudbi so tiskovine še vedno v ospredju, a pričakujemo lahko še dodatne storitve, s katerimi bomo zelo zadovoljni.

Tiskovine na različnih materialih

Ponudba tiskarn torej ni omejena le na tiskovine na papirju, čeprav so prav te najbolj značilne. Najdemo še številne druge opcije, ki so lahko zelo dobrodošle, sploh če pripravljamo kakšen promocijski material in druge izdelke, poseben primer je tudi izdelava embalaže

Za takšne namene moramo imeti možnost tiska na različne materiale. Odlično se izkaže tiskarna, ki omogoča tiskanje v različnih tehnikah, saj je prav od tega odvisno, katere materiale bo možno obdelovati. Nekatere tehnike so precej vsestranske in omogočajo tiskanje na različne materiale – pravzaprav so ravno te tehnike najbolj priljubljene. Poznamo recimo sitotisk in digitalni tisk, z dobro opremo lahko enostavno tiskamo tako na papir kot tudi na karton, tekstil in druge ravne površine. Te tehnike imajo seveda še druge prednosti, predvsem pa lahko na ta način pripravimo raznolike tiskovine na vseh mogočih materialih.

Pogosto je zelo koristen tampotisk, ki je nadvse posrečen za pripravo kakšnih plastičnih izdelkov. Uporablja se za izdelavo embalaže in za tiskanje neposredno na izdelke. Natisnemo lahko kakšne nujne oznake in informacije, atraktivne motive in promocijska sporočila. Tu se nam odpira cela vrsta različnih možnosti, ki jih bomo dobro izkoristili, saj nam ta tehnika tiska ponuja odličen končni rezultat.

Pri tiskanju na embalažo se sicer srečamo še z mnogimi drugimi nalogami, zato je pametno iskati tiskarno, ki se ukvarja prav s takšnimi opravili. A za označevanje izdelkov je pogosto dovolj tudi tisk nalepk oziroma etiket, na ta način enostavno opremimo izdelke z vsemi nujnimi informacijami, torej nam lahko priskoči na pomoč praktično vsaka tiskarna.

Tiskovine niso edina možnost za pripravo uporabnega materiala

Spet pa lahko izpostavimo še nekatere dodatne možnosti, ki jih pogosto ponujajo tiskarji. Ne ukvarjajo se le s tiskanjem, ne glede na to, ali mislimo na tiskovine na papirju ali na drugih materialih. Večje tiskarne, sploh tiste, ki izdelujejo promocijski material, imajo običajno še drugo ponudbo in dodatne možnosti obdelave materialov.

O tem, kakšne tiskovine lahko pripravljamo, močno odločajo različne tehnike tiska

Tu nam veliko možnosti odpira že tampotisk, pa tudi druge vsestranske tehnike tiska na plastiko in podobne materiale. A prav tako imamo tehnike, ki omogočajo oblikovanje raznovrstnih motivov brez tiskanja.

 Precej priljubljeno je graviranje, ki ima odličen učinek na kovinah, pa tudi na lesu, usnju in podobnih materialih, včasih uporabljamo tudi izrezovanje ali vžiganje motivov. Pri tekstilu moramo gotovo omeniti vezenje, ki je priljubljena izbira za pripravo oblačil s poljubnimi napisi in motivi. Najdemo še celo vrsto drugih možnosti, gotovo niso tiskovine vse, kar nam ponuja dobra tiskarna.

Če dobimo tiskarno, ki se ukvarja z izdelavo promocijskega materiala in embalaže, bomo gotovo deležni odlične ponudbe. Odločali se bomo med mnogimi tehnikami in posrečenimi rešitvami za praktično vsak namen. Tu nam priskočijo na pomoč tudi izkušeni tiskarji, ki znajo svetovati in pripraviti prave rešitve za vsakega naročnika.