Izbira kosilnice za vzdrževanje zelenice

Robotske kosilnice

Če želimo domačo trato ohraniti v kar najboljši formi, moramo poskrbeti za redno in natančno košenje. Pri tem pa seveda priskočijo na pomoč različne kosilnice. Večinoma so zelenice prevelike, da bi se jih lahko učinkovito lotevali kar na roke, v vsakem primeru pa se veliko bolje izkažejo kosilnice, ki so opremljene s kolesi in lastnimi motorji. V nekaterih primerih bo treba poseči še po bistveno bolj naprednih napravah.

Samohodne kosilnice

Pogosta izbira je samohodna kosilnica. Dober primer predstavlja Husqvarna LC 356 AWD, ki združuje nekatere ključne odlike takšnih kosilnic. Husqvarna LC 356 AWD je motorna samohodna kosilnica, ki se zelo dobro obnese na vseh vrstah terenov. Je zelo prilagodljiva, s tem pa zelo učinkovita za košnjo razgibanih zelenic. Ima pogon na vsa štiri kolesa, največji adut pa je seveda kakovosten in učinkovit nož, ki omogoča vrhunsko košenje. Poleg tega Husqvarna LC 356 AWD ponuja še košaro za udobno košenje brez odpadne trave.

Sedežne kosilnice

Za večje zelenice se priporočajo sedežne kosilnice. Delujejo sicer na podoben sistem, a nudijo bistveno več udobja. Nanje se preprosto usedemo in se zapeljemo po zelenici, kar zagotavlja popoln nadzor nad košenjem, poleg tega lahko na ta način dosežemo vsak kotiček. Vsekakor dobra izbira za zahtevnejše uporabnike.

Robotske kosilnice

Za najzahtevnejše uporabnike pa pridejo v poštev robotske kosilnice. Te večino dela opravijo kar same. So povsem avtomatizirane in opremljene z naprednim navigacijskim sistemom, tako da učinkovito opravijo z vsako zelenico. Robotske kosilnice so presenetljivo pametne in nudijo obilico funkcionalnosti, seveda pa je prepričljiva tudi njihova surova zmogljivost.