Izposoja jadrnice

izposoja jadrnice

Izposoja jadrnice je danes veliko bolj enostavna in dostopna, kot v preteklosti. Na tržišču je velika izbira ponudnikov, ki omogočajo najem za vsak žep. Izposoja jadrnice je mogoča v Sloveniji ali pa v tujini. V tujini obstaja več vrst ponudnikov, kateri lahko posledično ponudijo tudi več različnih jadrnic.

Izposoja jadrnice je možna za daljše ali krajše časovno obdobje. Odvisno od vaših potreb in željene dolžine dopustovanja oziroma na katere lokacije želite odpotovati. 

Pri izposoji bodite pozorni na velikost jadrnice, odvisno od števila posadke na krovu. Najamete lahko dvo kabinsko, tro kabinsko jadrnico itd. Kabine so narejene za bivanje dveh ljudi. Tako, da za štiričlansko posadko potrebujete dvo kabinsko jadrnico. Vsako plovilo pa ima tudi ”prehodno sobo” v kateri sta lahko nastanjena še dva člana, ki sta se odločila za dopustovanje z vami zadnji moment.

Pri izposoji jadrnice bodite pozorni tudi na izbiro jader. Za neizkušene potnike oziroma za tiste, ki želite mirnejšo plovbo se odločite za navijalna jadra. Navijalna jadra enostavneje in hitreje postavite, prav tako pa je upravljanje z njimi enostavnejše. 

Najem motornega plovila

Najem motornega plovila lahko opravite v Sloveniji ali pa kateri koli drugi državi, ki to omogoča. Motorno plovilo lahko pripeljete sami ali pa ga prevzamete oziroma se naj vkrcate, kar v pristanišču. 

Najem motornega plovila vam ponuja veliko svobode in ugodnosti. Motorna plavila so hitrejša od drugih vrst plovil. Tako boste hitreje prišli na nove željene destinacije. Najem motornega plovila je možno za daljše ali krajše časovno obdobje. Cena se začne gibati od 100€ na dan, odvisno od velikosti, starosti vozila in števila potnikov na njem.

Za najem začnite razmišljati, kar nekaj časa pred želenim dopustovanjem, saj vam bo organizacija in priprava vzela kar nekaj časa, sploh če s tem še niste imeli izkušenj. Pri najemu morate biti pozorni tudi na to, kdo bo upravljal z plovilom. Če s tem nimate izkušenj lahko najamete skiperja.