Vzdržljiva oprema za delo na terenu

Rezervni deli BCS

Delo na terenu je lahko zahtevno, predvsem pa je oprema izpostavljena različnim obremenitvam. Pogosto gre za kakšne udarce, lahko pa preprosto za obrabo pri dolgoletni uporabi. Najbolj očitno je to pri delu na kmetiji, tam so največjim obremenitvam izpostavljeni traktorji, pa tudi druga oprema, ki jo uporabljamo na zahtevnih terenih.

Traktor moramo premišljeno izbrati, da bo kos vsem našim potrebam. Prav tako pomembni pa so traktorski rezervni deli, ki na dolgi rok skrbijo za dobro delovanje te opreme. Novi traktorji so seveda odlično pripravljeni na razne obremenitve, ne moremo pa pričakovati, da zahtevna raba ne bo pustila posledic ob dolgoletni uporabi. Navsezadnje pride tudi do obrabe, ne le do poškodb in okvar. Traktorski rezervni deli poskrbijo za to, da se lahko na traktor v vsakem trenutku povsem zanesemo. Nekateri nadomestni deli so pogosto v uporabi in jih je pametno imeti kar na zalogi, druge pa lahko naročimo pri proizvajalcu ali jih najdemo pri serviserjih. V vsakem primeru imajo traktorski rezervni deli ključno nalogo pri zagotavljanju vzdržljivosti in zanesljivosti traktorja na terenu.

Na terenu pa uporabljamo še drugo opremo, pogosto se odločamo prav za izdelke, ki so prilagojeni takšnim izzivom, to so recimo BCS kosilnice. Tudi rezervni deli BCS kosilnic seveda pridejo v poštev, kot to velja pri traktorjih. So pa te kosilnice veliko bolj enostavno zasnovane in tudi bolj vzdržljive, tako da rezervni deli BCS kosilnic pridejo v poštev predvsem v primeru kakšnih poškodb. Ker se takšne kosilnice uporabljajo na zahtevnih terenih, pri košnji visoke trave in podrasti, pogosto naletimo na kakšne vsiljivce, recimo kamenje ali grmičevje. Noži kosilnice se lahko poškodujejo in jih je treba zamenjati – v tem primeru se rezervni deli BCS kosilnic izkažejo za zelo priročne. Seveda pa je v vsakem primeru pomembno, da za delo na terenu izberemo zanesljivo in vzdržljivo opremo.