Kakovostna okna po ugodni cen

PVC okna

Ker nakup gradbenih elementov, stanovanjskega pohištva in druge opreme običajno spremljajo znatni stroški, je gotovo dobro vedeti, da lahko nekaj prihranimo vsaj pri nakupu oken. Sodobna PVC okna so namreč izjemno učinkovita pri svojem delu, a so nekateri modeli vseeno na voljo po zelo dostopnih cenah. Pravzaprav bodo tudi najcenejša PVC okna v običajnih razmerah zadostila svojemu namenu, za malenkost višjo ceno pa so že na voljo tudi dokaj napredna okna.

Točna cena za PVC okna

Točno ceno je težko podati, saj ima vsak prodajalec svojo ponudbo, med mnogimi izdelki pa je težko najti takšnega, ki bi predstavljal ustrezno osnovo za določitev cene. Okna so namreč na voljo v vseh mogočih izvedbah in pokrivajo zelo širok cenovni spekter.

Najcenejša PVC okna so na voljo po ceni okoli 100 €. To velja za eno krilo osnovnega okna manjših standardnih dimenzij. Že za to ceno pa dobimo funkcionalno okno z osnovno toplotno in zvočno izolacijo, seveda pa tudi z odlično odpornostjo na zmerne vremenske vplive.

Navzgor je cena oken skorajda neomejena, saj sodobne rešitve z večjim številom komor in stekel ter z vgrajenimi sistemi za učinkovito zračenje ter vrhunsko toplotno in zvočno izolacijo razumljivo terjajo nekoliko večjo investicijo.

Tako najcenejša PVC okna kot dražji izdelki pa zahtevajo strokovno montažo in pogosto nekatera zaključna dela – to je treba upoštevati tudi pri izračunu končne cene. So pa v vsakem primeru PVC okna odlična izbira za tiste, ki želijo nekaj malega prihraniti, ne da bi ogrozili kakovost bivanja v končani zgradbi.