Katalizator po akcijski ceni

Katalizator po akcijski ceni

Katalizator je potreben za dobro delovanje vsakega izpušnega sistema. V kolikor nam izpušni sistem ne deluje pravilno, naš avtomobil povzroča veliko škode z onesnaževanjem okolja. Zato je zelo pomembno, da stari katalizator redno pregledujemo in ga po potrebi zamenjamo.  Cene katalizatorja se razlikujejo glede na model avtomobila. 

Katalizator lahko naročimo tudi preko interneta, saj imamo na spletu ogromno internetnih ponudnikov, pri katerih lahko nov katalizator naročimo po resnično ugodni ceni. Vsak katalizator deluje s pomočjo sonde Lambda, ki nadzira količino kisika v izpušnih plinih. Sonda omogoča kontroliranje razmerja med kisikom in gorivom, ki ne sme presegati določenih parametrov. Vse države, ki si prizadevajo ohranjati čisto okolje, so uvedle stroge evropske direktive, ki zahtevajo, da ima jo nekateri katalizatorji tudi po dve sondi, ki natančno merita ter nadzorujeta še dodatne izpušne pline. 

Katalizator imajo dolgo življenjsko dobo, vendar pa moramo za njihovo dolgoletno delovanje, pravilno vzdrževati izpušni sistem. Bistveno je, da pri vsakem vozilu pravilno deluje motor, sistem vžiga ter goriva, itd. Le tako bo katalizator dolgo pravilno deloval. 

Fap filter za zamenjavo

Fap filter se po dolgotrajni uporabi velikokrat zapaca ali iztroši. V takšnem primeru so lastniki avtomobilov večkrat v dilemi, kaj morajo storiti in se za nasvet obrnejo na mehanika ali serviserja. Težave pa lahko nastopijo tudi zaradi uporabe napačnega motornega ojla. To se zgodi, kadar lastnik ignorira predpise, ki jih mora upoštevati pri nakupu le-tega. Pomembno je namreč, da motorno olje ne vsebuje žvepla. Prisotnost žvepla v olju ali v gorivu povzroči neprijetno lepljenje saj na struktur filtra. 

Fap filter, ki je zapacan zaradi zalepljenih saj, ne more izvesti kvalitetne regeneracije in  začne delovati nepravilno. Poleg te težave se večkrat pojavi tudi težava nepravilnega delovanja EGR ventila, ki povzroči nepopolno izgorevanje in izdatno zadimi motor. To povzroča izdatno maščenje filtra, ki bo ravno tako imel velike težave z regeneracijo.