Kdaj je potrebna temeljita prenova kopalnice?

prenova kopalnice

Kadar veliko časa preživimo v prostoru včasih ne opazimo kako zelo je le ta potreben prenove. Kopalnica je odločen primer tega. V drugih prostorih, razen mogoče kuhinji, pohištvo in drugi predmeti preprosto niso tolikokrat uporabljeni, predvsem pa jim ni treba prenašati takih pogojev, kot so v kopalnici, kjer je velikokrat vlažno in toplo, kar so idealni pogoji za rast plesni. Prav tako veliko pohištva ne zdrži tega, da se ga dotikamo z mokrimi rokami. Za keramične umivalnike to ni problem, je pa to problem za omarice.

Največjo škodo, ki ni lahko popravljiva lahko utrpijo ploščice, zato če se odločimo, da bi bila prenova kopalnice potrebna je zelo velika verjetnost, da boste tudi investirali v polaganje ploščic.

Polaganje ploščic na novo lahko spremeni izgled kopalnice

Prenova kopalnice je lahko izjemno uspešna, če se odločimo za to, da bomo izvedli polaganje ploščic, saj lahko s tem popolnoma zamenjamo izgled celotne kopalnice.

Svetle barve optično povečajo prostor, kar je odlično, če kopalnici že tako ali tako ni bilo namenjeno veliko prostora pri izgradnji. V takem primeru prenova kopalnice lahko na dolgi rok izboljša kvaliteto življenja. Polaganje ploščic svetlejših barv je najpreprostejši način, da posvetlimo celo sobo in ji vdahnemo novo življenje, ki bo znova zadostovalo, da prenova ne bo potrebna še naslednje desetletje ali dve.

Tudi izbira nekoliko večjih ploščic lahko poveča izgled kopalnice, saj ko se izvaja prenova kopalnice lahko vidimo, da tudi fuge zavzamejo nekaj prostora in nikoli ne moremo doseči, da je fugirna masa popolnoma enaka barvi ploščic, torej se bo meja vedno videla. Četudi se barva skoraj popolnoma ujema bo obstajala razlika v teksturah, ki ravno tako prekine linijo zidu. Če povzamemo je izbira velikosti ploščic tista, ki vpliva na izgled, prav tako pa bo polaganje ploščic potekalo hitreje, saj bo z približno enako dela in uravnavanja prekrit precej večji del zidu.