Kdo nima rad sladic, vendar nekako jih moramo prinesti domov

plastične posodice za sladice

Najbolj standarden način, da se zapakira sladice, vsaj tiste, ki niso ravno kupljene v nekoliko bolj prestižni slaščičarni, so pakirane tako, da jih obdajajo majhne plastične posodice za sladice.

Take plastične posodice za sladice so narejene tako ,da se sladica v njih ne more prav dosti premikati, saj bi to lahko zelo hitro uničilo njen izgled, je pa tudi res, da se temu ne moremo popolnoma izogniti, če s posodico nismo dovolj previdni. Zaradi tega je dno posodice nekoliko narebričeno, kar pomaga pri tem, da sladica ne plava prosto v embalaži. Prav tako pa so plastične posodice za sladice narejene tako ,da se zelo tesno zaprejo z majhnimi kot gumbki narejenimi zapirali. To pomeni, da se plastične posodice za sladice ne morejo kar same odpreti, ampak se moramo za to nekoliko potruditi, kar je ravno tako precej uporabna lastnost, če govorimo o transportu sladic.

Kadar sladice niso neodporne na dotik, je največkrat uporabljena ovijalna folija

Ni vsaka sladica, ki jo zaželimo zapakirati nežen tiramisu ali skrbno sestavljena Sacher torta. Ko želimo k prijateljem ali družinskim članom prinesti doma spečene piškote je čisto dovolj, da jih lično zložimo na krožnike, nato pa se uporabi ovijalna folija primerne velikosti in s tem, da je seveda tudi varna za uporabo v stiku s hrano.

Najboljša prednost, ki jo ima ovijana folija je ravno to, da jo lahko tesno zavijemo okoli česarkoli, kar se pripravlja na transport. Nekateri poznajo prav izraz ovijalna folija v kontekstu pakiranja na industrijske palete, tako v težki industriji, kot tudi v živilski, saj je med prevozom treba poskrbeti, da so vsi posamezni zabojčki in škatlice ves čas na svojem mestu na paleti in tukaj pride v igro omenjena ovijalna folija, ki se celo lepi sama nase in je zanesljiva.