Križarjenje po Jadranu

Krizarjenje po Jadranu

Kaj ponuja Jadran, česar za križarjenje Karibi preprosto ne morejo? Za slovenske avanturiste predvsem dostopnost, saj ladje križarke odplujejo iz nekaterih bližnjih pristanišč, poleg tega pa je pomemben dejavnik pri odločitvi za jadranske destinacije gotovo tudi cena – ta je bistveno nižja, če se odločimo za bližnje morje, namesto za oddaljeni ocean, na katerega vabijo na križarjenje Karibi.

Bogata ponudba jadranskih križarjenj

Jadran ponuja zelo veliko zanimivosti. Po celotni obali so namreč posejana slikovita mesteca, naravna kulisa pa bi bila le težko boljša, saj plujemo ob razčlenjeni jadranski obali s številnimi slikovitimi otočki. Ti predstavljajo tudi priljubljene točke za oddih in uživanje v sprostitvi, ki jo lahko zagotovi le odročen otoček s čudovito plažo.

Križarjenje po Jadranu je še posebej primerno za tiste, ki bi radi želeli razvajanje na ladji popestriti z zanimivostmi na obali. Običajno takšni programi vključujejo nekaj več postankov, saj v bližini vedno kaj zanimivega. Seveda pa vsakršno križarjenje dopušča še veliko časa za sproščanje na palubi ali za koriščenje številnih možnosti, ki jih odpirajo sodobne ladje križarke.

Cena za križarjenje po Jadranu

Nedvomno je velik razlog za izbiro Jadrana cena, ki je bistveno nižja od tiste, ki jo zahtevajo za križarjenje Karibi in druge oddaljene luksuzne destinacije. Že za nekaj sto evrov je moč najti večdnevno križarjenje po celotni dolžini jadranske obale z zanimivimi postanki ob Balkanu in Italiji. Glede na to, da cena vključuje polni penzion in bogato preostalo ponudbo na ladji in obali, je cena primerljiva celo z običajnimi počitnicami v tujini!