Motorna kosilnica Husqvarna

Motorna kosilnica

Husqvarna je znan in cenjen proizvajalec opreme za delo na prostem, posebej priporočljiva izbira pa je kakšna motorna kosilnica iz njihove ponudbe. Ravno na tem področju namreč ta znamka posebej izstopa, v primerjavi s konkurenco ponujajo zmogljivejše modele, ki so tehnično izredno dovršeni. Značilne so inovacije, ki nam močno olajšajo delo in izboljšajo izkušnjo pri košnji trave. Tako bo delo lažje in hitreje opravljeno, košnji trave pa se bomo posvečali brez negodovanja – posledično lahko pričakujemo perfektno pokošeno zelenico v vsakem trenutku. 

Husqvarna ima v ponudbi različne modele, ki se med seboj lahko zelo razlikujejo. Priljubljene so tako bencinske kot akumulatorske kosilnice, prav pri slednjih pa so najbolj opazni napredki sodobne tehnologije, ki nam pri delu zelo koristijo. In ravno ta znamka je na čelu razvoja sodobnih rešitev, kar dokazuje serija robotskih kosilnic Husqvarna Automower. Seveda pa to nikakor ni vse, kar ponuja ta proizvajalec. Ponudba je zelo pestra, pokriva vse mogoče kosilnice od nahrbtnih kosilnic in motornih kos do sedežnih kosilnic in vrtnih traktorjev. Vsaka motorna kosilnica iz ponudbe znamke Husqvarna prinaša nekatere edinstvene odlike, ki izdelke tega proizvajalca ločijo od konkurence. Splača se pobrskati po razpoložljivih opcijah in ugotoviti, katera motorna kosilnica bo najboljša izbira.

Motorna kosilnica mora biti dobro pripravljena na svoje delo.

Husqvarna LC 353 AWD

Ena možnost je Husqvarna LC 353 AWD, ki velja za precej priljubljen model. Gre za samohodno kosilnico, ki je dobro pripravljena na najrazličnejše podvige, s tem pa ustreza tako zahtevnim uporabnikom kot tistim, ki imajo v načrtu le košnjo domače trate. Takšna motorna kosilnica predstavlja vse tiste prednosti, s katerimi se je uspela znamka Husqvarna uveljaviti kot vodilni proizvajalec na tem področju.

Najbolj očitna prednost, ki jo ima Husqvarna LC 353 AWD, je verjetno zmogljiv štirikolesni pogon, ki močno olajša upravljanje kosilnice po razgibanem terenu. Samohodna motorna kosilnica zahteva ročno upravljanje, a to še ne pomeni, da moramo delo v celoti opravljati sami. Husqvarna LC 353 AWD ponuja štirikolesni pogon, s katerim se sama vozi po površini, zagotavlja pa odličen oprijem tudi na spolzki travi in pri večjih naklonih. Tako je ta model še posebej primeren za zahtevnejše uporabnike, ki želijo biti dobro pripravljeni na vse mogoče izzive pri košnji večjih in bolj razgibanih zelenic.

Seveda pa se Husqvarna LC 353 AWD bolj kot s svojim pogonom izkaže s funkcionalnostmi pri sami košnji, kar je veliko bolj pomembno. Zmogljiv motor skrbi za zanesljivo košnjo, kosilnica pa je primerna tudi za višjo travo in podrast. Vzdržljiva in odporna rezilna plošča skrbi za učinkovito košnjo v vseh razmerah, predvsem pa za dolgo življenjsko dobo brez potrebe po stalnem vzdrževanju in servisiranju. Z vsemi temi prednostmi je Husqvarna LC 353 AWD vsekakor idealna izbira za večje zelenice in razgibane terene, pa tudi za zahtevnejše uporabnike, ki od svoje opreme pričakujejo brezhibno delovanje. Vsaka vrtna kosilnica Husqvarna ima svoje prednosti, a prav model Husqvarna LC 353 AWD predstavlja nadvse prepričljivo kombinacijo odlik, ki pridejo najbolj do izraza pri delu na zahtevnem terenu.

Husqvarna LC 353 AWD je sicer bencinska kosilnica, zato ima dokaj enostaven motor in tudi relativno nizko ceno. Ne ponuja prednosti, ki jih imajo akumulatorske kosilnice, navduši pa z zanesljivim delovanjem in dolgo življenjsko dobo, pa tudi z dodatnimi opcijami, kot je funkcija mulčenja ali pobiranja trave ter sprotno shranjevanje pokošene trave v 65-litrski košari.

Husqvarna LC 353 AWD je zelo prepričljiva kosilnica tudi za zahtevnejše uporabnike.

Motorna kosilnica z električnim pogonom

Kosilnica Husqvarna LC 353 AWD dokazuje, da imajo lahko tudi sodobne bencinske kosilnice zelo prepričljiv nabor vrhunskih lastnosti in se na terenu odlično obnesejo. Ima pa električni pogon nekatere edinstvene prednosti, ki jih ne moremo posnemati z bencinskimi motorji. Tako bo v določenih primerih boljša izbira vrtna kosilnica Husqvarna z električnim pogonom. 

V ponudbi znamke Husqvarna imamo kar nekaj izbire med električnimi modeli. V vsakem primeru nam električni pogon ponuja določene prednosti, najbolj opazno recimo boljšo uporabniško izkušnjo. Električna motorna kosilnica ne spušča izpušnih plinov, deluje zelo tiho in čisto, pri košnji pa je učinkovita in udobna. Delo bo veliko bolj prijetno, prav tako bo lažje skrbeti za čiščenje in vzdrževanje naprave. Posledično bo s kosilnico manj dela, pričakujemo lahko daljšo življenjsko dobo in nižje dolgoročne stroške. Seveda je zelo očitna tudi razlika v stroških pri porabi energije – gorivo za bencinsko kosilnico je lahko precej drago, medtem ko električna motorna kosilnica porabi le nekaj električne energije, ki je na voljo po bistveno nižji ceni.

Motorna kosilnica Husqvarna Automower

V seriji Husqvarna Automower najdemo robotske kosilnice, ki postajajo vedno bolj privlačne tudi za domače uporabnike. Pri delu nas namreč povsem razbremenijo, travo pa pokosijo povsem brezhibno. Vsekakor je to rezultat, o katerem sanjamo pri izbiri nove opreme za košnjo.

Robotska motorna kosilnica zagotavlja optimalno uporabniško izkušnjo na različnih vrstah zelenic. Najprej moramo kosilnico sicer nastaviti, določiti omejitve zelenice in predvideti tudi prehode med kakšnimi posebnimi ovirami. Sodobne robotske kosilnice se nato zelo dobro znajdejo na vsakem terenu, saj imajo vgrajen napreden navigacijski sistem, same se tudi vrnejo na polnilno postajo, ves čas pa skrbijo za to, da je zelenica brezhibno pokošena.