Nove dogodivščine v Bovcu

Soteskanje Soča

Bovec postaja vse bolj priljubljeno središče za ljubitelje aktivnosti na prostem. V objemu neokrnjene narave ponuja Posočje obilo priložnosti za uživanje v najrazličnejših aktivnostih, na voljo so tudi nekatere nove dogodivščine, ki se jih splača spoznati. Izbire je dovolj za vsakogar, zato je obisk soške doline vsekakor priporočljiva opcija, in to v vsakem letnem času.

Najbolj atraktivne so poletne opcije, ki jih odpira Bovec Rafting posebej izstopa in si zasluži posebne omembe. V Bovcu so pri mnogih turističnih agencijah na voljo različni programi, ki omogočajo oblikovanje te izkušnje tako, da odgovarja vsakemu posamezniku. Bovec rafting ponuja vrsto programov, lahko so atraktivni in razburljivi na rečnih brzicah, lahko pa tudi veliko bolj umirjeni in sproščujoči na drugih delih reke. Prav tako gre za zanimivo in družabno aktivnost v skupini, kar je še dodatna prednost, s katero Bovec rafting približa širokemu krogu interesentov.

Rafting je seveda klasika, ki je ne moremo uvrstiti med nove opcije, čeprav je iz leta v leto bolj priljubljena izbira. Boljši primer aktivnosti, ki se naglo razvija, je bržkone soteskanje. Soča ima kar nekaj pritokov, ki v pobočja okoliških hribov režejo globoke soteske, ki so kot nalašč za soteskanje. Soča sama sicer ne ponuja te opcije, naredi pa idealen ambient za tiste, ki so se pripravljeni podati v korita njenih pritokov. Ta aktivnost je zelo zanimiva in privlačna za avanturiste, ki želijo spoznati nekaj novega in drugačnega. V vsakem primeru lahko računamo na nekoliko drugačno izkušnjo, pa tudi na dobro mero telesne aktivnosti, kar je značilno za soteskanje Soča skrbi za sprostitev in oddih, v koritih pritokov pa je treba premagovati različne naravne ovire, ki stojijo na poti raziskovalcev teh sotesk. Vsekakor gre za privlačno opcijo, ki se jo splača izkoristiti pri obisku Posočja – v Bovcu je več agencij, ki nudijo vodene programe po atraktivnih soteskah.