Prezračevalni sistem prilagodite svojim potrebam

Prezračevalni sistem

Poskrbite za svež zrak v vašem domu in izberite prezračevalni sistem, ki bo zadovoljiv vaše potrebe in želje. Izbira najbolj primernega prezračevalnega sistema je izjemno pomemben korak, zato se pred tem temeljito pozanimajte o vseh možnih rešitvah. Zavedajte se, da vgradnje prezračevalnega sistema ne boste mogli sami opraviti, zato vam svetujemo, da za to poiščete najbolj primernega ponudnika, ki vam bo primerno svetoval in pomagal v vseh fazah vgradnje in obratovanja prezračevalnega sistema.

Pomembno je, da vam izbrani ponudnik pred izvedbo projekta nudi tudi brezplačno svetovanje, na podlagi katerega boste bili seznanjeni z različnimi informacijami. Lahko vam izračunajo pretok zraka po posameznih prostorih in oceno vrednosti najprimernejše opreme za prezračevalni sistem, za kar bodo potrebovali natančen tloris vašega doma. Na ta način bodo lahko celoten prezračevalni sistem prilagodili izključno vašim željam in potrebam. Nikakor pa ne pozabite tudi na reference izbranega ponudnika kot tudi ne na njegove izkušnje.

Prezračevanje hiše preprečuje resne zdravstvene težave

Verjetno se tudi vi slabo počutite, ko se dalj časa zadržujete v prostoru, v katerem ni dovolj svežega zraka. Dejstvo je, da kakovost zraka v prostoru bistveno pripomore k našemu počutju, zato je prezračevanje hiše nujno potrebno, če se želimo izogniti resnim zdravstvenim težavam. Prezračevanje hiše pa ni potrebno zgolj zaradi kakovosti zraka, ampak z njim preprečujemo tudi pojav plesni, ki je ob dolgotrajnem vdihavanju lahko tudi resno nevarna za naša dihala.

In kakšno prezračevanje hiše je najbolje izbrati? Najbolj pogosto, ki ga vsi poznamo, je vsakodnevno odpiranje oken, s čimer odpravimo kar nekaj težav, vendar pa to še vedno ni najboljši način prezračevanja. Boljša rešitev je higrosenzibilno prezračevanje, ki je sicer primerno tudi za večstanovanjske stavbe. V tem primeru sveži zrak vstopa skozi posebne rozete in se odvaja preko ventilatorjev v kuhinji ali kopalnici. Najboljši način pa je prezračevanje z rekuperacijo, ki je še posebej primerno za sodobne gradnje.