So škarje za živo mejo res nujna oprema?

škarje za živo mejo

Seveda v kolikor imate živo mejo so tudi škarje za živo mejo obvezna oprema za vas. Škarje za živo mejo so narejene posebno za rezanje žive meje. Imajo velike zobnike, ki omogočajo lažje potovanje po živi meji in na ta način delo poteka veliko hitrejše, laže in predvsem varneje, kot pa če bi obrezovali z navadnimi škarjami. Seveda so škarje za živo mejo obvezna oprema tudi zaradi tega, ker boste z njimi lažje oblikovali vašo živo mejo, veliko lažje bo ste ohranili enako linijo in bo vse skupaj izgledalo veliko lepše. 

Seveda danes poznamo več vrst škarij za živo mejo. Poznamo električne škarje za živo mejo prav tako kot tudi navadne, to pomeni, da morate dobesedno sami striči živo mejo. V kolikor vas zanima več seveda obstaja veliko različnih znamk, ki proizvajajo takšne vrste škarje. V kolikor jih želite kupiti si poglejte ponudbo v trgovinah in na spletu, ter se po možnosti posvetujete tudi s strokovnjakom. 

Vrtne kosilnice se razlikujejo med seboj

Vrtne kosilnice se razlijejo med seboj po znamki in nenazadnje tudi po vrsti. Saj danes poznamo veliko različnih vrtnih kosilnic. Poznamo samohodne vrtne kosilnice, poznamo električne vrtne kosilnice in nenazadnje tudi popolnoma navadne vrtne kosilnice, ki delujejo na gorivo. Takšne kosilnice so tudi najcenejše, vendar boste imeli največ dela z upravljanjem in z dolivanjem goriva. 

Vrtne kosilnice so zagotovo obvezna oprema, v kolikor imate doma vsaj nekaj travnika. V vsakem primeru jo boste potrebovali, samo zmogljivost pa prilagajajte površini, ki jo z njo kosite. V primeru, da je izjemno majhna sevam ne izplača kupovati vrhunske kosilnice.

Torej v primeru, da imate živo mejo si boste morali vmisliti tudi škarje za živo medjo, da jo boste lahko oblikovali. Medtem ko je kosilnica že tako ali tako obvezna oprema za vas, v koliko rimate nekaj travnika.