Stoli za zahtevnejše uporabnike

Racunalniški stol

Gotovo bo vsak uporabnik vsakega stola zelo cenil prijetno sedenje, ki ga pohištvo omogoča, a v nekaterih primerih pride ta naloga še posebej do izraza. Če gre za sedišče na avtobusni postaji, kjer čakamo le pet minut, smo veliko bolj tolerantni do neudobja kot recimo v pisarni, kjer stol uporabljamo kar osem ur skupaj. Najzahtevnejši uporabniki izbirajo posebej prilagojene stole, ki zagotavljajo udobno izkušnjo tudi pri dolgotrajni rabi. Kateri so ti uporabniki in kakšni stoli so jim namenjeni?

Direktorski stoli za poslovne uporabnike

Sodobna delovna mesta so pogosto osredotočena na računalnike, zato je sedenje skoraj povsem neizogibno. Tisti, ki želijo osemurni delovnik preživeti kar se da udobno ter na dolgi rok ohraniti zdravje svoje hrbtenice, bodo izbrali kakovosten stol. Direktorski stoli so kot nalašč za tovrstno uporabo. V preteklosti so bili takšni stoli zelo udobni in bogato oblazinjeni, danes pa se zdi, da se več pozornosti posveča ergonomski obliki in uporabi sodobnih materialov, ki zagotovijo še boljše udobje. Vsekakor so direktorski stoli med najbolj primernimi za dolgotrajno sedenje.

Prilagojen računalniški stol

Čeprav za računalniki pogosto sedijo delavci v pisarnah, pa še večji segment računalničarjev predstavljajo domači uporabniki, ki v sedečem položaju morda preživijo celo več kot osem ur na dan. Prilagojen računalniški stol je zat nuja, tako za zagotavljanje udobja kot za ohranjanje zdravja na dolgi rok. Ti stoli so na voljo v različnih izvedbah, med drugimi imamo na voljo tudi stole, ki ciljajo specifično na ljubitelje računalniških iger. Vsak računalniški stol pa je udoben in omogoča neovirano uporabo naprave.