Cena in kakovost vrtnarske in gozdarske opreme

Motorne kosilnice

Pri delu na vrtu in v gozdu nam pomaga raznolika oprema, ki omogoča zelo veliko. Poenostavi tako tista monotona opravila, kot tudi zahtevne posege, ki jih brez pomoči zmogljivih naprav ne bi mogli opraviti. Pomembno pa je to, da izberemo prave pripomočke za delo. Pri nakupu se osredotočimo predvsem na razmerje med ceno in zmogljivostjo, upoštevamo pa seveda tudi kakovost izdelkov in izbiramo samo med priznanimi znamkami.

Motorne žage

Med motornimi žagami najdemo nekaj zares vsestranskih izdelkov. Husqvarna 560 je na primer odlična izbira za tiste, ki potrebujejo zmogljivo žago za zahtevne gozdarske izzive, a bi radi napravo uporabljali tudi pri manjših opravilih. Husqvarna 560 že sodi v višji kakovostni razred, z močjo 3,5 KW in mečem dolžine okoli 50 cm pa je pisana na kožo predvsem profesionalcem. Ima pa Husqvarna 560 še eno presenetljivo odliko – nizko ceno, zaradi katere se uvršča v sam vrh pametnih izbir za tiste, ki cenijo razmerje med kakovostjo in ceno.

Motorne kosilnice

Pri kosilnicah je nekoliko težje izpostaviti točno določene izdelke, ki se uvrščajo med posebej primerne za nakup. Tu je namreč še več odvisno od dejanskih okoliščinah, v katerih bomo opremo uporabljali. Medtem ko motorne žage lahko uporabimo za praktično vsa opravila, povezana z rezanjem lesa, so motorne kosilnice pogosto oblikovane za zelo specifične naloge in terene. Na voljo so na primer robotske kosilnice, sedežne kosilnice, ročne kosilnice različnih vrst, nenazadnje pa tudi kose, škarje in druge možnosti. Pri izbiri motorne kosilnice je torej treba bolj kot na ceno gledati na funkcionalnost.