Strelno orožje in dodatna oprema

Pištole

Strelstvo je lahko zelo zanimiva in precej priljubljena prostočasna aktivnost, ki prinaša čisto edinstveno izkušnjo. Odlično se povezuje tudi z nekaterimi drugimi dejavnostmi, tudi športi, predvsem pa seveda z lovstvom. Za kar najboljšo izkušnjo se je treba v vsakem primeru dobro opremiti, na voljo imamo kar nekaj raznovrstne opreme, ki nam pri tem pomaga.

V prvi vrsti moramo izbrati ustrezno orožje. Na tem področju imamo veliko izbire, je pa prav od te izbire v veliki meri odvisna končna izkušnja pri streljanju. Odločimo se lahko za pištole, ki so vsestranske, dokaj poceni in ponujajo veliko možnosti pri rekreativnem in športnem streljanju. Poleg tega so pištole na voljo v zelo široki ponudbi, tako da lahko raziskujemo modele, ki nam omogočajo udejstvovanje pri različnih strelskih aktivnostih. Pištole spremljajo še revolverji, ki ponujajo podobne prednosti, a zelo edinstveno izkušnjo pri uporabi. Ob tem pa imamo na voljo še razno dolgocevno orožje, med katerim se nahajajo večinoma puške.

Ne pozabimo pa na dodatno opremo. Nekaj kosov je zelo vsestranskih in se jih splača imeti pri sebi. To je recimo daljnogled, ki je pri strelstvu izredno uporabna oprema. Nepogrešljiv je seveda za lovce, ki se s svojimi aktivnostmi udejstvujejo v naravi, a tudi na streliščih in v drugih okoljih je daljnogled uporaben kos opreme. Posebno kategorijo predstavlja strelska optika, ki se uporablja v kombinaciji z orožjem, večinoma s puškami. Je pa vsak daljnogled možno zelo dobro izkoristiti, tako da se splača pobrskati po ponudbi in izbrati pravo opremo zase. Ne smemo pozabiti na drugo dodatno opremo, ki spremlja strelske aktivnosti. Veliko opreme služi enostavnemu in varnemu rokovanju z orožjem in strelivom, predvsem imamo veliko opcij pri shranjevanju orožja. Potrebujemo tudi nekaj zaščitne opreme ter pripomočke za čiščenje orožja, pa še kaj bi se našlo. Tako osnovna kot dodatna oprema prispevata h končni izkušnji, zato je premišljena izbira ključnega pomena.