Brezhibno delovanje drsnih vrat

Servis avtomatskih vrat

Ker se drsna vrata uporabljajo v poslovnih prostorih, javnih ustanovah komercialnih objektih in drugih podobnih okoljih, je zelo pomembno, da brezhibno delujejo. Še posebej to velja za avtomatska drsna vrata, ki so opremljena z naprednimi mehanizmi za samodejno delovanje. Če se takšna vrata pokvarijo, bodo pustila zelo slab vtis na obiskovalcih in uporabnikih. Na srečo imamo možnost rednega vzdrževanja in servisiranja, kar ponujajo usposobljeni in izkušeni mojstri s tega področja.

Servis avtomatskih vrat je storitev, na katero moramo pomisliti že ob načrtovanju vgradnje drsnih vrat. Ne moremo se kar na slepo odločiti za vrata in nato upati, da bodo dobro delovala. Običajno se že pri ponudniku vrat pozanimamo, če je možen tudi servis avtomatskih vrat oziroma če je v ponudbi tudi vzdrževanje. V tej fazi se da dogovoriti za zelo ugodne pakete celovitega vzdrževanja in servisiranja. Ne pozabimo, da je za brezhibno delovanje avtomatskih vrat ključnega pomena preventiva, veliko lahko storimo že s čisto enostavnimi vzdrževalnimi posegi. Seveda pa je zanesljivost delovanja vrat odvisna tudi od dejanske uporabe in obremenitev, do katerih ob tem prihaja. Ravno zato je ključnega pomena servis avtomatskih vrat, ki v določenem časovnem obdobju zagotavlja brezhibno delovanje.

Različna vrata imajo različne potrebe glede vzdrževanja in servisiranja. Avtomatska drsna vrata z vrhunskimi drsnimi mehanizmi so zelo zanesljiva in vzdržljiva, svoje delo lahko brez težav opravljajo dlje časa. To velja tudi za vrtljiva vrata višjega standarda in za nekatera druga avtomatska vrata. A seveda ob vratih iz višjega kakovostnega razreda ne skoparimo pri vzdrževanju in servisu, zato imajo takšna vrata gotovo dolgo življenjsko dobo in zagotavljajo izvrstno izkušnjo za vse uporabnike. Res pa je, da se lahko odlično obnesejo tudi cenejša avtomatska drsna vrata, če smo pripravljeni zanje dobro skrbeti in seveda če ne presegamo omejitev, ki jih glede delovanja takšnih vrat določa proizvajalec.